Stadsdeel Nieuw-West vraagt kinderen van Impuls Kinderopvang om advies bij het ontwerp van een nieuwe speelplek. Deze speelplek komt in het gebied de Tuinen van West. In december 2012 wordt het beste idee gekozen dat een officiële ontwerper verder uit gaat werken.

De Tuinen van West ligt tussen Nieuw-West, de Haarlemmerweg, Halfweg en de Ringvaart. Het stadsdeel wil dit gebied geschikt maken voor natuurrecreatie en stadslandbouw. In midden komen twee dijken met daartussen de nieuwe natuurlijke speelplek voor kinderen tussen 2 en 14 jaar.

Kinderen weten het beste waar en hoe ze willen spelen en welke toestellen daarbij passen. Daarom mogen kinderen van De Groeister, Het Groeiveld en Het Groeipaleis mee kijken, praten, tekenen en bouwen. Net als echte architecten.

In december presenteren de kinderen verschillende ontwerpen en kiezen het beste idee. Een officiële ontwerper gaat daarmee verder aan de slag.