Bij Het groeiparadijs heeft het saaie, kale plein plaats gemaakt voor een avontuurlijke natuurspeelplaats. Met dank aan ruim 40 vrijwilligers is er in een dag veel werk verzet.

Zaterdagochtend16 maart om 9.00 uur stonden 40 ouders, kinderen en vrijwilligers in destartblokken. Het werk was goed voorbereid, dus iedereen kon direct aan deslag. De tegels waren al weggehaald en er lag al een grote, betonnen rioolbuis.

Ieder zijn eigen klus
In kleine groepjeswerd begonnen aan verschillende onderdelen. Het buitentheater was snel klaar.Het insectenhotel was lastiger. Hiervoor moesten de vaders eerst een goed planmaken. De drie moestuintjes zijn netjes ingegraven, zodat kinderen er makkelijkbij kunnen. Het voelpad is het werk van Gamma-medewerkers. Zij waren niethelemaal tevreden en komen later terug om hem te perfectioneren. Moeders enkinderen zijn bezig geweest met bordjes voor de moestuintjes en kunstwerken omhet plein te versieren. Ten slotte heeft Radio 2 gezorgd voorpicknick/knutseltafels.

Mooi
Hetresultaat mag er zijn! De kinderen waren moe, lekker vies en heel tevreden. Zekunnen niet wachten tot ze weer naar de buitenschoolse opvang mogen om weerverder te ravotten in hun eigen natuurspeelplaats.


Nog mooier

De dag washelaas te kort om alles helemaal af te maken. Dus komen Impuls, Gamma en hetstadsdeel later terug om de puntjes op de i te zetten. En er zijn plannen omook een kunstgrasveld aan te leggen om lekker buiten te kunnen sporten.

Met dank aan
Deze dag zouniet geslaagd zijn zonder de enorme hoeveelheid hulp die we gekregen hebben.Daarom willen we hier iedereen even in het zonnetje zetten.

  • Gamma Nieuwe Hemweg heeft gezorgd voor 3m3 hout, tuinpalen een halve pallet verf, gereedschap en allerlei klein materiaal. Zij hebben ook het voelpad gebouwd.
  • Op Radio 2 heeft Sander de Heer aandacht gevraagd voor dit project in zijn dagelijkse radioprogramma. Hij leverde potgrond en zaadjes (tuincentrum Vaarderhoogt, Soest) en boomstammen (Sherpa, Baarn).
  • Stadsdeel West heeft de tegels verwijderd, de rioolbuis geplaatst en zand en houtsnippers geleverd.
  • Tuincentrum Osdorp heeft plantjes geschonken.
  • Besseling heeft gezorgd voor het vervoer van de spullen van Radio 2.
  • AZ Logistics heeft de spullen vervoerd van Gamma.
  • En natuurlijk alle kinderen, vaders, moeders en NLdoet vrijwilligers.