Op vrijdag 5 juli is het van 16.00 – 20.00 uur feest in Tuinen van West. Wethouder Ronald Mauer kwam speciaal naar De Groeister om de kinderen van deze BSO uit te nodigen voor het feest. Tijdens het feest worden de nieuwe speeltoestellen officieel geopend.

Het is geen toeval dat Ronald Mauer juist naar De Groeister. Kinderen van deze BSO én Het Groeiveld dachten namelijk mee over wat voor soort speeltoestellen in Tuinen van West leuk zouden zijn. “We hebben superleuke dingen bedacht”, vertelt de 11-jarige Keeyell. “Ik ben zo benieuwd wat er nu echt is gekomen!”

Op vrijdag 5 juli gaan de kinderen met eigen ogen het resultaat bekijken. “Natuurlijk gaan we naar het feest”, vertelt pedagogsiche medewerker Ziggy Kraehe. “En niet alleen omdat de kinderen meegedacht hebben over wat voor soort speeltoestellen daar leuk zouden zijn. Tuinen van West is een prachtig gebied. Met onze elektrische bolderkarren zijn we daar zo en voor de kinderen is dat heerlijk. Voor kinderen die in de stad opgroeien is het belangrijk om veel buiten te zijn en buiten te spelen. In Tuinen van West zijn de kinderen écht buiten. Daar zien ze nog vergezichten; zien ze hoe groente groeit; komen ze schapen, koeien en bijzondere vogels tegen… En als er straks langs het water bij de nieuwe picknickberg dan ook nog eens speeltoestellen staan, is Tuinen van West helemaal fantastisch.”

Aan het begin van het feest op 5 juli, om 16.00 uur, mogen de kinderen van De Groeister en Het Groeiveld de speeltoestellen voor het eerst officieel in gebruik nemen.

Foto: Hans Niezen