Na een korte toespraak van wethouder Freek Ossel (gemeente Amsterdam), Mieke Blankers (Provincie Noord Holland) én stadsdeelwethouder Ronald Mauer (stadsdeel Nieuw-West), openden kinderen van BSO De Groeister en BSO Het Groeiveld de spiksplinternieuwe avonturenspeeltuin in het middengebied van Tuinen van West.

Zo’n 700 mensen bezochten het feest dat het stadsdeel ter ere van de oplevering organiseerde.

Het middengebied van Tuinen van West ligt in de Osdorperbinnenpolder-Noord. In dit deel van Tuinen van West hebben stadsdeel Nieuw-West en de gemeente Amsterdam de afgelopen jaren gezorgd voor de aanleg van fiets- en wandelpaden, bevaarbare waterwegen, een weids evenementen-/picknickterrein én de langs het water gelegen recreatiestrook Tussen de Dijken. Naast de – mede door kinderen van genoemde BSO’s van Impuls ontworpen avonturenspeeltuin – is daar ook een multifunctioneel amfitheater aangelegd.

Tuinen van West is een nieuw recreatie-, natuur- en stadslandbouwgebied dat het Stadsdeel ontwikkeld. Het stadsdeel is nog op zoek naar ondernemers om de aantrekkingskracht van Tuinen van West te vergroten. Programmamanager Astrid Vermeulen: “Nu Tussen de Dijken klaar is, zou het toch wel heel leuk zijn als je hier ook een kopje koffie of een glaasje wijn kunt drinken. Horeca-ondernemers met serieuze belangstelling kunnen dan ook contact met mij opnemen. Hetzelfde geldt voor organisaties of groepen die iets in Tuinen van West willen organiseren.”