Voorscholen zijn voor peuters een perfecte voorbereiding op de basisschool. Om zo veel mogelijk kinderen een kans te geven, mag Impuls uitbreiden in de stadsdelen West en Nieuw-West.

De stadsdelen en Impuls weten het uit ervaring; wie met een achterstand aan de basisschool begint, haalt die maar moeilijk in. Een goed begin is dus het halve werk. Impuls mag daarom de komende weken nieuwe voorschoolgroepen starten:

 • Multatuli (extra groep)
 • Sint Henricus (extra groep)
 • Troelstra (extra groep)
 • Al Wafa (extra groep)
 • El Kadisia (extra groep)
 • Ichthus (nieuwe locatie)

Spelen, leren, groeien
Op onze voorscholen kan uw kind onbezorgd spelen, leren en groeien. Het begint dus met spelen, want dat is voor peuters het belangrijkst. We zorgen voor allerlei verschillende activiteiten. Die activiteiten zijn niet alleen leuk, ze zijn ook slim. Er zit namelijk een plan achter waardoor uw kind zich ongemerkt ontwikkelt. En ontwikkelen is leren. Zo groeit uw kind rustig op tot het klaar is voor de basisschool. Van die overstap zal uw kind nauwelijks iets merken, want de basisschool zit in hetzelfde vertrouwde gebouw en volgt hetzelfde plan om verder te leren.

Ouders doen mee!
Ouders spelen een belangrijke rol bij onze voorscholen. U krijgt van ons informatie over de activiteiten die we doen. U krijgt ook suggesties over wat u thuis zelf met uw kind kunt ondernemen, zoals spelletjes en liedjes. En natuurlijk laten we u regelmatig weten hoe het gaat met de ontwikkeling van uw kind.

Wat heeft mijn kind eraan?
Uw kind komt op de voorschool vooral om fijn te spelen met andere peuters in een vertrouwde en veilige omgeving. Tijdens het spelen, leert het ook:

 • Praten en luisteren
 • Omgaan met anderen
 • Kijken en leren
 • Plannetjes maken en uitvoeren
 • Oplossingen bedenken
 • Zelfstandig te zijn
 • Zelfvertrouwen te hebben

Meer informatie
>> meer over onze voorscholen
>> waar zitten Impuls voorscholen?