Van 7 tot en met 13 oktober stond Nederland in het teken van de Week van de Opvoeding. In het hele land werden leuke en interessante activiteiten georganiseerd over opvoeden en opgroeien. Ook in de wijken waar Impuls actief is.

Word spelenderwijs
Ieder jaar heeft de Week van de Opvoeding een thema. Dit jaar was dat: Word spelenderwijs! Want spelen is een natuurlijke bezigheid van jonge kinderen. Door te spelen leren ze over zichzelf, over anderen en over de wereld om hen heen. Jonge kinderen moeten de ruimte en middelen krijgen om te kunnen spelen.

Voor elk wat wils
De Week van de Opvoeding richt zich niet alleen op kinderen en jongeren, maar heel bewust ook op ouders, verzorgers en professionals. In de wijken van Impuls waren dan ook verschillende dingen te doen, zoals themaochtenden voor ouders met stellingen over het thema, sport- en spelochtenden voor ouders en hun kinderen en lezingen voor ouders met tieners. Vaak werkten we samen met de opvoedadviseur van het Ouder- en Kindcentrum (OKC) of met het Sportbuurtwerk.

Geslaagd
Alle activiteiten waren gratis toegankelijk. De betrokken partijen kijken tevreden terug op een geslaagde dag. De bijeenkomsten werden goed bezocht en de ouders en kinderen waren enthousiast over het aanbod.

Meer informatie

>> www.weekvandeopvoeding.nl