Tijdens De Nationale Voorleesdagen worden er in het hele land leuke activiteiten georganiseerd. De kinderen en ouders van voorschool het Bovenland zijn gaan griezelen in de bibliotheek Osdorp.

Dit keer stond het boek Krrrr… okodil centraal. Prentenboek van het jaar 2014. Het sprak de kinderen enorm aan, omdat er naast krokodillen ook andere dieren in voorkomen. En door de herhalingen bleven de kinderen geboeid luisteren.

Het verhaal gaat over een krokodil die graag met anderen wil spelen. Hij is ook een beetje ondeugend, omdat hij de dieren telkens laat schrikken. De kinderen deden luidkeels mee door de krokodil weg te jagen zoals ook de dieren dat doen.

De voorleesjuf had allemaal attributen die in het verhaal voorkomen om het voor de kinderen visueel te maken. Na het voorlezen mochten de kinderen een hoedje in elkaar knutselen, puzzelen en kleuren. Ouders hielpen mee en na afloop mochten de kinderen zelf nog een boekje lezen.

Een aantal ouders zijn direct lid geworden van de bibliotheek. Het was een geslaagde ochtend en we hebben heel enthousiaste reacties gehad zowel van de kinderen als van de ouders. Volgend jaar weer!

>> bekijk het prentenboek Krrrr… okodil