Begin schooljaar 2013 is basisschool Cosmicus-Impuls in Amsterdam Noord in gebruik genomen. Het gaat om een uniek concept van basisschool plús kinderopvang inclusief voorschoolse voorzieningen onder één dak. Daarbij worden de kinderen van 0 – 12 spelend en lerend “Ubiquisten”, wereldburgers. Cosmicus-Impuls stelt de deuren open: u bent van harte welkom.

Cosmicus is sterk in basisonderwijs; Impuls is sterk in kinderopvang. De samenwerking leidt nu reeds tot een veelbelovende kindercampus in Amsterdam. Cosmicus-Impuls is gericht op kinderen van 0 tot 12 jaar en hun ouders. “Van baby tot brugklas een wereldburger”. Er is plaats voor baby’s en peuters, en naast basisonderwijs is er elke werkdag (ook in de vakanties) opvang met voor- en naschoolse activiteiten. Leren en spelen gaan hand in hand, en samen groeien de kinderen op tot Ubiquisten, de wereldburgers van de toekomst.

Impuls is vanouds trendsettend op het gebied van kinderopvang en ontwikkeling. Magda Heijtel, bestuurder/directeur Impuls: “De samenwerking met het jonge Cosmicus verloopt positief. Bij de realisatie van een droom van een kindercampus (school en opvang ineen) hadden we al snel een gedeelde visie. Samen met ouders, schoolteam en directie konden we onze ideeën voor een eigentijdse en aantrekkelijke kindercampus goed kwijt.”

Ondanks de min of meer vaste schoolkeuzes in de Amsterdamse buurten, wilde Impuls een school van de toekomst. Heijtel: “Een hele uitdaging. Graag wil ik Cosmicus prijzen om hun absolute inzet voor de ontwikkeling van elk kind, en de professionele samenwerking. Samen hebben wij in Noord een compleet en duurzaam ontwikkelingsgericht aanbod neergezet voor alle gezinnen en heuse ‘Ubiquisten’, kinderen die verder kijken.”

Er is met Cosmicus-Impuls een concept gerealiseerd dat aansluit bij de onderwijs- en opvangvraag van alle ouders in Noord, en dat bovendien voorziet in uitbreidingsmogelijkheden. De school biedt een uniek kindercampusconcept met alle faciliteiten voor voor- en buitenschoolse kinderopvang. Heijtel: “Ouders waarderen dat zij alles, dus het hele schoolproces en de kinderopvang in-een-hand aan ons kunnen toevertrouwen, zij hebben daar het directe profijt van. Niet voor niets krijgen we steeds meer aanmeldingen. De Ubiquist spreekt aan: wereldburgerschap is groots denken voor kleine kinderen.”

De school is begonnen met de eerste drie groepen, blijft groeien, trekt jonge gezinnen aan en inmiddels kiezen steeds meer ouders voor “de wereldburger-school”. De open dagen voor ouders zijn op: 17 en 21 mei , 11 en 14 juni. Cosmicus-Impuls, Het Breed 10, Amsterdam.

Meer informatie
www.ubiquist.info