Iedere dag zorgen tientallen pedagogisch medewerkers op onze locaties voor speel- en leerplezier van honderden kinderen. Het leuke van werken met kinderen is dat ze onverwachts met de gekste dingen komen.

Op de voorschool doen we vaak iets met z’n allen in een kring. We proberen dat kort te houden, want peuters kunnen zich nog niet zo lang concentreren. Maar soms loopt het anders. Zoals die keer dat bij de afronding een kindje spontaan over zijn sokken begint te vertellen. Dat had helemaal niets met het kringonderwerp te maken. Maar het was een mooie gelegenheid om eens te oefenen met kleuren en de begrippen kort en lang.

Op de BSO vangen we niet alleen kinderen na school op. We repareren ook fietsen, want wat doe je als een kind naar je toekomt met z’n fiets en een losse trapper? Dan pak je een steeksleutel en doet voor hoe het moet, maar laat het kind zelf het echte werk doen. Weer wat geleerd!

Op de babygroepen van een kinderdagverblijf gaat het er veel rustiger aan toe. Hoewel … Als je op de grond gaat zitten, heb je kans dat ze allemaal tegelijk op je schoot willen zitten. Met een beetje passen en meten is dat gelukt.