In september opent Impuls de eerste drie peuterscholen in Amsterdam. Deze peuterscholen, die deel uitmaken van de pilot peuterscholen van de Gemeente Amsterdam, bieden een integraal aanbod van kinderopvang, voorschool en onderwijs. Speciaal voor de start van de peuterscholen publiceert Impuls het boekje “Pluims gaat naar de peuterschool”.

Magda Heijtel, directeur/bestuurder van Impuls over het boekje: “het concept van de peuterschool is best complex en lastig uit te leggen. Daarom geven we dit boekje uit waarin onze medewerkers, ouders en relaties op een leuke en begrijpelijke manier kennis kunnen maken met de peuterschool. In het boekje volgen we een Pluims tijdens zijn eerste dag op de peuterschool. Wat we vooral met het boekje willen laten zien, is dat de peuterschool een mooi concept is waarbij kinderen spelend van elkaar kunnen leren. De eerste reacties op Pluims zijn heel positief … misschien gaat Pluims nog wel meer avonturen beleven.”

Pluims is bedacht door het project- en communicatieteam van Impuls, de teksten zijn van de hand van Joost Mangnus en het Amsterdamse ontwerpbureau De Designpolitie is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Tijdens de openingen van de Peuterscholen Nieuw Sloten (1 september), ’t Koggeschip (15 september) en Multatuli (22 september), krijgen de kinderen en hun ouders het boekje over Pluims. En bij de opening van Peuterschool ’t Koggeschip op 15 september, zal Tamara Seur – bekend van het Jeugdjournaal – kinderen voorlezen uit Pluims.