Half september organiseert Impuls de eerste Papa & Mama Wendag in haar geschiedenis bij kinderdagverblijf De Groeituin. Deze wendag is meer dan een gewone rondleiding. Ouders zijn zelf even kind en kunnen zo ervaren hoe het later zal zijn voor hun kindje. Coach Arline van Reeswijk weet hoe belangrijk het is om ouders en kinderen een vertrouwd en veilig gevoel te geven.

Hoe is het idee van deze wendag ontstaan?
Arline: “Ik werk nu al 20 jaar bij Impuls Kinderopvang en vaak heb ik het gevoel dat ouders misschien wel meer moeten wennen dan hun kindje. Natuurlijk missen baby’s en dreumesen hun eigen thuis en de lekkere geur van papa en mama. Maar met oprechte aandacht, een flesje warme melk en een knuffel gaat dat snel goed. Nu zullen we ouders niet zo snel knuffelen, maar ook die verdienen aandacht en begeleiding als ze hun kindje voor het eerst achterlaten bij de opvang.”

En wat is jouw ervaring dan met ouders?
“Nou, ik heb wel eens een huilende moeder gehad, die het echt moeilijk vond om haar kindje bij ons achter te laten. In ons vak begrijp je dat maar al te goed. Ineens kon ik het ook niet meer droog houden. Stonden we daar met z’n tweeën te huilen. Tja, dat hoort erbij, ons werk kan op sommige momenten best emotioneel zijn.”

Dat komt toch wel weer goed?
“Ja, dat komt altijd goed. En ook sneller dan je denkt. Zijn de kinderen en ouders eenmaal gewend dan vliegen de vier jaren zo om. Daarna nemen ze soms ook weer met tranen afscheid. Dat zie ik als een compliment, want kennelijk zijn ze dan toch heel erg gehecht geraakt aan ons. Maar ja, er breekt ook weer een mooie, nieuwe fase aan in hun leven. En misschien zien we ze wel weer terug bij de buitenschoolse opvang. In ieder geval hebben ze bij ons een paar mooie jaren achter de rug.”

Kom ook wennen bij De Groeituin
Dat kan op dinsdagochtend 16 september of donderdagmiddag 18 september. We zitten in een mooi, groot pand dat speciaal voor kinderopvang is gebouwd. Veel bomen er omheen en we hebben twee buitenspeelplaatsen. Iedereen is welkom.

Aanmelden
Dat kan via het aanmeldformulier of telefonisch op 020 515 88 00.