Maandagochtend 15 september opende Impuls feestelijk haar tweede peuterschool; ’t Koggeschip. Matrozen Kees & Koos ‘doopten’ het schip met het stukslaan van een fles. De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool voor alle kinderen in de buurt. Deze nieuwe vorm van opvang bereid kinderen speels voor op de basisschool.

Impuls is al langer bezig met het opzetten van gecombineerde voorzieningen voor peuters. Daarom sluiten we ons graag aan bij het initiatief voor de peuterschool van de gemeente Amsterdam. Zo kunnen we bijdragen aan een vereenvoudiging van kinderopvang en voorschoolse voorzieningen op wetgevend en financieel gebied.

Pluims legt het uit
Om het nieuwe begrip ‘peuterschool’ uit te leggen, heeft Impuls het voorleesboekje Pluims gaat naar de peuterschool ontwikkeld. Magda Heijtel, directeur/bestuurder van Impuls over het boekje: ‘Het is best lastig uit te leggen wat een peuterschool is. Daarom geven we dit boekje uit waarin onze medewerkers, ouders en relaties op een leuke en begrijpelijke manier kennis kunnen maken met de peuterschool. In het boekje volgen we Pluims tijdens zijn eerste dag op de peuterschool. Wat we vooral met het boekje willen laten zien, is dat de peuterschool een fijne plek is waarbij kinderen oner het spelen van elkaar kunnen leren. De eerste reacties op Pluims zijn heel positief … misschien gaat Pluims nog wel meer avonturen beleven.’

Geen praatjes, maar plaatjes
Bij de opening geen praatjes van directeuren, maar een spectaculair theaterstuk van Kees & Koos, waarbij de kinderen naar harte lust konden meezingen, meespringen en nog veel meer. Na de opening las Tamara Seur van het Jeugdjournaal Pluims voor op de groep. Iedereen kreeg een boekje mee naar huis.

Meer informatie
De andere peuterschool van Impuls zijn Multatuli (in Bos & Lommer) en Nieuw Sloten.
Impuls.nl/peuterscholen