Net als de kinderen die wij opvangen, blijven onze medewerkers ook altijd leren en zich verder ontwikkelen. De afgelopen maanden heeft een groep bijzonder gemotiveerde mbo-medewerkers heel hard gewerkt om aan te tonen dat zij kennis en vaardigheden op hbo-niveau bezitten.

Na een uitgebreide selectie konden 24 medewerkers beginnen aan een zogenaamd EVC-traject (Eerder Verworven Competenties). Zij hebben een portfolio samengesteld waarin veel, soms heel moeilijke, vragen beantwoord moesten worden. Tot nu toe heeft iedereen het belangrijkste doel behaald: de kwalificatie om als hbo’er op de groep te werken.

Nooit uitgeleerd
Een aantal medewerkers is van plan om hun kwalificatie te verzilveren en door te gaan om de volledige hbo-opleiding Pedagogiek te behalen. Het keiharde werken gebeurde in de vrije tijd. Daarom kijken alle deelnemers trots en tevreden terug op het traject. Een greep uit de reacties:

  • Ik kijk nog beter naar de behoefte van kind en ouder(s).
  • Ik ben me bewuster geworden van de kennis en vaardigheden die ik bij Impuls heb opgedaan tijdens eerdere cursussen, workshops en studiedagen.
  • Ik ben kritischer naar mezelf en mijn handelen gaan kijken. Zo realiseer ik me nu dat het belangrijk is om veel te noteren.
  • Ik ben weer helemaal ‘bij’ op werkgebied.
  • Ik ervaar meer diepgang en inzicht in mijn dagelijkse werkzaamheden.
  • Ik ben me bewust geworden van alles wat er bij mijn vak komt kijken en ik ben trots dat ik dit werk mag doen.

Kortom, een traject waar medewerkers, maar ook kinderen en ouders profijt van gaan hebben. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 28 oktober hebben we deze medewerkers in het zonnetje gezet. Zij bewijzen maar weer eens dat je nooit te oud bent om te leren!