Eind januari werden voor de 13de keer de nationale voorleesdagen gehouden. Voorlezen is hartstikke leuk voor kinderen en tegelijkertijd ook heel goed voor hun ontwikkeling. Dat weten wethouder Simone Kukenheim en schooldirecteur Yousra El Bakkali ook. Dus die kwamen maar wat graag bij Impuls voorlezen.

Op voorschool El Amien 1 van lezen we vaak voor. We stimuleren ouders dat thuis ook te doen, want het is echt heel leuk om te doen. Het is ook belangrijk om te doen, want kinderen leren er van alles van: nieuwe woorden, goede zinsopbouw, concentreren en fantaseren. En ook antwoord geven op een vraag, als je na afloop het boek bespreekt. Een kind is nooit te jong om voor te lezen, want zelfs met een baby van 4 maanden kun je plaatjes kijken of korte verhaaltjes vertellen.

De ‘hoge gasten’ lazen voor uit het themaboekje “Aankleden met Fien en Milo”. De kinderen kende het verhaaltje al, waardoor al snel een heel gesprek op gang kwam. Na het voorlezen werden er samen nog een paar liedjes gezongen. Als dank kregen de voorlezers een mooie bos bloemen en een schilderij dat de kinderen zelf hadden gemaakt speciaal voor deze gelegenheid.

Reclame voor voorschool El Amien 1
De voorleesdagen waren een mooie gelegenheid om de wethouder en de schooldirecteur het goede werk van voorschool El Amien 1 te laten zien. Hier zorgen Demet, Khadija, Sandra, Mariam, Bianca en Madeleine er iedere dag voor dat de kinderen plezier hebben met spelen en goed voorbereid naar de basisschool gaan. En dat ze dat heel goed doen, blijkt uit een rapport van de inspectie eind vorig jaar. Daar zijn we best trots op.