Bij voorschool Troelstra 2 is het thema ‘de fietsenmaker’. We hebben het boekje ‘Kasper de fietsenmaker’ vaak gelezen en in een van onze hoeken zit nu een echte fietsenmaker. De kinderen vonden het geweldig! Iedere dag mocht een ander kind zijn of haar fiets meenemen naar de voorschool. De fiets gingen we dan samen poetsen en repareren. Ook is er een echte fietsenmaker op bezoek geweest! En op een dag hadden we een echte klant:

“Op een dag was ik onderweg naar het hoofdkantoor van Impuls toen ik merkte dat mijn voorband langzaam leeg liep. Gelukkig wist ik dat er sinds kort een fietsenmaker bij voorschool Troelstra 2 zit. Ik werd daar zeer vriendelijk ontvangen door een aantal kleine fietsenmakers. Er werd gevraagd wat er aan de hand was met mijn fiets en dat werd netjes op een reparatiebon ‘geschreven’. Ook mijn naam en telefoonnummer werden genoteerd. De fietsenmaker vertelde dat de reparatie ongeveer een uur zou duren. Nog geen uur later werd ik al gebeld! Mijn voorband was opgepompt, de fiets was gepoetst en tot mijn grote verrassing hadden de fietsenmakers een bel op mijn stuur gemonteerd! Ik hoefde maar 4 euro te betalen en gelukkig kon ik pinnen. Ik kreeg het bonnetje mee en bij het vertrek werd de deur netjes voor me opengehouden en de fietsenmaker wenste me nog een fijne dag. Met mijn nieuwe fietsbel ging dat zeker lukken en kan ik nog vaak aan deze vriendelijke fietsenmakers denken. Dank jullie wel!”