Van 12 t/m 18 april is het voor de derde keer Week van het Jonge Kind. Tijdens deze nationale week vragen we aandacht voor de zo belangrijke, eerste jaren van het kind. En we laten zien wat er in de buurt gebeurt voor jonge kinderen en de gezinnen waarin zij opgroeien.

Ouders kunnen deze week gebruiken om in gesprek te gaan met iedereen die betrokken is bij de opvoeding van hun kind(eren) om zo te laten weten wat voor hun belangrijk is.

Het thema dit jaar is ‘Spelen is meer dan spelen’. Dat sluit perfect aan bij onze visie om ieder kind alle aandacht en ruimte geven om te spelen, te leren en te groeien. Op alle locaties besteden we hier aandacht aan.

Iedere dag iets anders
Iedere dag van de week heeft ook nog een eigen thema. Na Muzikale Maandag is dat: Taco Dinsdag, Samenwerk Woensdag, Kunst Donderdag en Familie Vrijdag.

Speeltips voor thuis
We willen alle ouders aanmoedigen om thuis ook iets extra’s te doen. Daarom hebben we voor iedere dag tijdens de Week van het Jonge Kind een speeltip; een activiteit die leuk en leerzaam tegelijk is.

Muzikale maandag
Met spullen die iedereen thuis heeft, maak je makkelijk een muziekinstrument.
Bekijk de uitleg

Taco Dinsdag
In 10 minuten zelf gezonde limonade maken.
Bekijk de uitleg

Samenwerk Woensdag
Doe moeilijk en maak een toren van marshmallows en spaghetti. Doe makkelijk en gebruik satéprikkers.
Bekijk de uitleg

Kunst Donderdag
Wist je dat je met knikkers prachtige kunstwerken kunt maken?
Bekijk de uitleg

Familie Vrijdag
Maak een portret van klei en wat je nog meer kunt vinden. Kijk niet allen in de keukenkastjes, maar ook buiten.
Bekijk de uitleg

Lees meer over deze week