In de Week van het Jonge Kind is Impuls twee keer op bezoek geweest bij het Speleon. Het Speleon is onderdeel van het expertisecentrum Jonge Kind van de iPabo, waarbij Impuls op meerdere manieren is betrokken. Speleon staat voor Spelen, Leren en Ontdekken. De ruimte, ingericht als ‘speel- en onderzoekstuin’, is uniek in Nederland.

Zowel voor medewerkers als voor kinderen is er heel veel te ontdekken. Regelmatig brengen pedagogisch medewerkers van Impuls een bezoek aan het Speleon om inspiratie op te doen voor de inrichting van hun groepsruimte en het spel op de groep.

In de week van het jonge kind is op woensdag weer een nieuwe groep medewerkers op bezoek geweest, maar dinsdag was het eerst de beurt aan twee groepen ouders, kinderen, pedagogisch medewerkers en de oudercontactmedewerker van voorschool ’t Koggeschip! Voor het Speleon was het de eerste keer dat er ouders met hun kind op bezoek kwamen. Ouders hebben leuk met hun kind gespeeld en sommige kinderen wilden nog niet weg toen het tijd was om naar huis te gaan! Kortom, een geslaagd experiment!

Meer informatie over het Speleon