De Huizen van de Wijk in Osdorp De Aker en Nieuw-Sloten zetten hun deuren aanstaande zaterdag 19 september van 12 tot 17 uur wagenwijd open. Zo kunt u zien wat er allemaal te doen, leren en beleven is. Er is een uitgebreid programma met demonstraties en workshops, dat gratis toegankelijk is voor jong en oud.

In het Huis van de Wijk België (Hageland 117) kunt u de heupen losmaken en lekker bewegen tijdens een zwoele Flamenco- of Salsales. Niet zo’n danser maar wel creatief? Kom dan mozaïeken, haken, bloemschikken of vingerverven. Ook kunt u gedurende de dag Marokkaanse hapjes leren koken.  
In Huis van de Wijk de Aker (Noorderakerweg 2) is ook van alles te doen op creatief gebied: zo kunt u een schilderworkshop volgen en leren stijldansen. Ook is er een heuse kap- en beautysalon! Laat uzelf lekker verwennen met mooi opgestoken haar of een prachtige make-up.

Al een tijd een kapot kledingstuk in uw kast?
Neem het mee, want misschien kunt u het wel repareren in een van de naaiateliers. Daar kunt u ook leren om een nieuw kledingstuk zelf te maken. Ook buiten zijn leuke dingen te doen, zo is voor De Aker (bij mooi weer) het pierenbadje gevuld en staat in Nieuw-Sloten een mega schaakbord voor de deur.
 
Netwerken met professionals
In beide Huizen van de Wijk kunnen professionals langskomen om te netwerken. Er staan tafels klaar waar u gegevens en informatie neer kunt leggen en aan kan schuiven. Hierbij kunt u denken aan wijkprofessionals, zoals de medewerkers van de Vrijwilligers Centrale, stadsdeelmedewerkers, de wijkregisseur of zorgprofessionals en natuurlijk de medewerkers van het Huis van de Wijk. Maar ook aan zzp-ers die wonen of werken in de wijk. Iedereen is van harte welkom om zijn netwerk uit te breiden. Tevens is dit voor bewoners een goed moment om de beroepskrachten eens ‘aan hun jasje te trekken’ of om advies te vragen.
 
Ontmoet de regiegroep
Iedere wijk in Nieuw-West heeft sinds 2013 een regiegroep. Dat is een groep bewoners die besluit over de toekenning van het geld dat beschikbaar is voor bewonersinitiatieven. De leden van de regiegroep vertellen tijdens de open dag welke initiatieven ze het afgelopen jaar beoordeelden en waarom deze wel of niet zijn voorzien van een activiteitenbudget.
 
Goed plan voor de buurt?
Heeft u ook een leuk plan voor de buurt? Dan kunt u dit tijdens de open dag meteen voorleggen. Als uw plan maximaal 500 euro kost en de regiegroepleden enthousiast zijn, krijgt u meteen toestemming om aan de slag te gaan!
 
Filmpremière
In het Huis van de Wijk België gaat om 14.00 een promotiefilmpje in première. In 3 minuten laten bewoners, die nu al actief zijn in het Huis van de Wijk, zien wat er allemaal te doen is. Speciaal voor de première maken drie kookgroepen (allemaal te zien in het filmpje) lekkere hapjes. Dat wordt smullen uit alle culturen!
 
Achtergrondinformatie
De Huizen van de Wijk België en De Aker worden beheerd door medewerkers van Impuls met ondersteuning van Eigenwijks. Aanstaande zaterdag kunt u ontdekken wat er zoal te doen is. Er is deze week sowieso van alles te doen in de wijk, vanwege ‘de week van het gebied’ die het stadsdeel organiseert. Mocht u zaterdag niet kunnen, dan bent u natuurlijk altijd welkom om op een ander moment bij ons binnen te lopen. Het Huis van de Wijk is immers altijd beschikbaar voor wijkbewoners.
 
Contactgegevens
Huis van de Wijk de Aker – Noorderakerweg 2 – 020  610 40 60 – aker@impuls.nl
Huis van de Wijk België – Hageland 117-119 – 020  617 82 35 – belgie@impuls.nl