Op verzoek van de gemeente start Impuls op 4 januari met de opvang van kinderen van vluchtelingen. Nu de noodopvang langer duurt dan verwacht, heeft Amsterdam besloten dat alle asielzoekerskinderen in de noodopvang op korte termijn een pedagogisch aanbod krijgen.

De IND schat in dat het een halfjaar duurt om een asielaanvraag in behandeling te nemen. Amsterdam kiest ervoor om asielzoekers gedurende die periode op een vaste plaats noodopvang te bieden. Dus langere noodopvang, maar wel verspreid over kleinere locaties in de stad.

Een van die (nieuwe) locaties is het voormalig Calvijn Junior college aan de Schipluidenlaan 12, naast station Lelylaan. Hier worden gezinnen gehuisvest en in hetzelfde gebouw zorgt Impuls voor een professioneel aanbod voor kinderen:

  • 0 tot 2 jaar: spelinloop samen met de ouders
  • 2 tot 6 jaar: voorbereiding op de basisschool door spelend leren

Voor ouders met vragen over de opvoeding is er een oudercontactmedewerker.