De week van het Jonge Kind is dit jaar van 8 t/m 15 april. Het thema is: celebrating our youngest learners, samenwerken voor de toekomst.

Daarmee bedoelen we dat de kinderen van nu de maatschappij vormen van morgen. We stellen daarom het kind centraal. We kijken naar wat het allemaal zelf al kan. En die talenten willen we stimuleren, samen met ouders en familie. Kinderopvang is een onmisbaar onderdeel voor de ontwikkeling van kinderen. Die rol nemen we serieus en in de Week van het Jonge kind laten we ieder jaar zien hoe we die rol uitvoeren. We starten met een openingscongres op 8 april.

Wie organiseert deze week?

Dat wordt gedaan door een kleine werkgroep met pedagogische professionals van:

  • Hestia Kinderopvang.
  • Altijd Lente
  • Kinder Service Hotels (KSH)
  • ZAAK!
  • Impuls Kinderopvang

 

Wie doet er mee?

Er zijn al een heleboel partners die deze Week een warm hart toedragen. Te veel om op te noemen.

Waar komt deze Week vandaan?

De Week van het Jonge Kind wordt al meer dan 40 jaar in de VS georganiseerd. Hestia Kinderopvang begon in 2013 deze Week ook in Nederland te organiseren met als doel extra aandacht te besteden aan de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 7 jaar. Organisaties die mee willen doen kunnen de week op hun eigen manier invullen. Voorbeelden van activiteiten zijn te vinden op www.weekvanhetjongekind.nl.