Dag in dag uit konden kinderen uit de buurt bij hem terecht voor bijvoorbeeld een goed gesprek, Piet de Bake. De burgemeester van bouwspeelplaats Het Landje in het Rembrandtpark. Na 43 jaar trouwe dienst gaat Piet met pensioen en daarom namen kinderen, ouders en collega’s vandaag feestelijk afscheid van hem.

Piet was meer dan een opzichter die alles in de gaten hield in de speeltuin, hij was een luisterend oor. Een baken in de buurt. ‘Iedereen in Het Landje kan zijn zorgen even vergeten’, zegt Susan Koenen. Zij maakte in 2010 een documentaire over Piet. Piet geeft ze een eigen plek zodat ze hun eigen hutje hebben met een deur en een slot erop. Dat is echt van hun en dat is heel belangrijk.’ Zo zou hij heel veel kinderen op het rechte pad gehouden hebben.

Piet zegt zelf als ‘loner’ te zijn opgegroeid en ziet dan meteen welke kinderen het moeilijk hebben. Voor veel bezoekers was dit een warm weerzien van oude bekenden, net als een schoolreünie.

>> bekijk het filmpje van AT5