Hart voor mijn buurt is een serie van 6 documentaires en 15 portretfoto’s. Onlangs was de filmpremière en de opening van de fototentoonstelling, gemaakt door studenten van ROC Amsterdam – College West.

Onveiligheid, eenzaamheid, angst voor elkaar? Ongemotiveerde jongeren op het mbo? De studenten van het ROC van Amsterdam – College West – rekenen af met deze vooroordelen. Afgelopen maanden trokken 75 jongeren de verschillende buurten van Nieuw-West en West in en ontmoetten bewoners die zich vrijwillig inzetten voor hun buurt en hun buren.

Zij vonden hartverwarmende verhalen en inspirerende mensen die zorgen voor verbinding in de wijk. Vol trots presenteren de jongeren deze bewoners met hart voor hun buurt in 6 documentaires en 15 portretfoto’s. De fototentoonstelling is van 2 augustus tot 28 september te zien in de centrale OBA en de portretfilms worden bij AT5 uitgezonden. Vanaf maandag 10 oktober zes weken lang.

Bouwspeelplaats Het Landje heeft hier ook aan meegewerkt.