Op donderdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. In de Huizen van de Wijk in Nieuw-West wordt hier volop aandacht aan besteed, met een uitgebreid en gevarieerd programma dat is gericht op het verwennen, maar ook inhoudelijk ondersteunen van de Mantelzorgers. Ook wordt in kaart gebracht welke behoeftes er leven onder de Mantelzorgers om te kijken of er structurele aandacht aan gegeven kan worden.

In Huis van de Wijk België is er voor de Mantelzorgers uit Nieuw Sloten en Sloten een middag- en een avondprogramma. SEZO vult het informatieve gedeelte in op een interactieve, informele manier. Daarna zijn er drie rondes activiteiten: bloemschikken en mozaïeken en ontspanning (henna, Chinese Qigong, massage). Betrokken buurtbewoners helpen bij de thee en de koffie en zijn tevens gastheren/-vrouwen.
Het avondprogramma is in jongerencentrum Matrixx, waar jongeren onder begeleiding van jongerenwerkers een driegangenmenu klaarmaken. Zij zullen tevens de mantelzorgers verwelkomen en de maaltijd serveren. Na het diner is er een rapworkshop en zullen de jongeren een optreden verzorgen voor de mantelzorgers. Daarna zal een DJ plaatjes draaien en kan er worden gedanst.

Ook in Geuzenveld/Slotermeer zijn er twee programma’s, die beiden plaats vinden in Huis van de Wijk De Honingraat. Het middagprogramma begint om 12.45 uur en omvat de lichaamsgerichte training “Ik ontmoet mij”, een High Tea, en een theatervoorstelling met aansluitend een tafelgesprek.
Om 16.00 uur start een tweede programma, waarin opgenomen een improvisatietheater, een open gesprek en als afsluiting muziek en dans. Rond 21.00 uur vindt de afronding plaats.

In Huis van de Wijk De Aker is er één programma, dat echter twee maal wordt aangeboden om zoveel mogelijk mantelzorgers te kunnen laten deelnemen. Tussen de middag- en de avondeditie in is een maaltijd gepland, waarbij alle deelnemende mantelzorgers kunnen aanschuiven. Zowel ’s middags als ’s avonds worden uitlopende activiteiten als handmassage, gezichtsverzorging, djembé workshop, massage, boottocht Natureluur (hier moet men op eigen gelegenheid naar toe gaan), muziek en dansen aangeboden. Daarbij zal de inwendige mens niet vergeten worden.

Vanuit Huis van de Wijk ’t Blommetje, Hoekenes 25, wordt ook een tweeledig programma aangeboden. Van 09.00 tot 12.00 uur kan men in ’t Blommetje aanschuiven voor een High Tea, massage, bloemschikken, schilderen en een lachworkshop.

Van 12.30-15.00 uur vinden er activiteiten plaats in de Natureluur, President Allendelaan 43: een vaartocht, een wandeling en diverse workshops.

Het programma dat ’s morgens wordt aangeboden in ’t Blommetje, wordt op hetzelfde tijdstip ook georganiseerd in Bewoners Ontmoetingsruimte Einstein in Slotervaart Zuid, met uitzondering van de lachworkshop. Die wordt ’s avonds aangeboden in Huis van de Wijk het Anker aan de Jacques Veltmanstraat 427, waar van 17.30-19.30 uur ook nog een diner en muziek & dans op het programma staat.

Mantelzorgers worden actief benaderd door medewerkers van het Huis van de Wijk in de buurt waar ze wonen, maar kunnen ook zichzelf aanmelden bij hun Huis van de Wijk.