Gezond gewicht; Amsterdamse jongeren kunnen er wel wat hulp bij gebruiken. Dat vindt de gemeente ook met haar Aanpak Gezond Gewicht. Impuls helpt graag een handje. Op al onze locaties bewegen we regelmatig en eten we volgens de Schijf van Vijf. We noemen dat lekker bezig, want we willen het vooral leuk houden. Als u wilt, kunt u heel makkelijk meedoen.

Vanaf deze week houden we op alle locaties de richtlijnen van het voedingscentrum aan. We zorgen dagelijks voor voldoende activiteit en we vragen ouders om er rekening mee te houden bij traktaties.

De adviezen van de Schijf van Vijf hebben de pedagogisch medewerkers vertaalt in praktische voedingsschema’s. We nemen tot het eind van dit jaar de tijd om eraan te wennen. In die tijd maken we de laatste potten chocoladepasta op, want we houden niet van weggooien.

Nooit meer een ijsje?

Af en toe gewoon iets lekkers mag best. Ook daar heeft het Voedingscentrum rekening mee gehouden. Op onze locaties zijn we expres een beetje streng met snoepen, dan is daar thuis meer ruimte voor.

Traktaties

Als kinderen trakteren bij Impuls, vragen we de ouders rekening te houden met onze nieuwe eet- en drinkgewoontes. Onze medewerkers hebben tips voor lekkere en gezonde traktaties.

Lees meer