Op het tweede wetenschapscongres Kwaliteit Kinderopvang was Impuls aanwezig met een posterpresentatie. Het thema was ‘leren door te reflecteren’. Sprekers uit binnen- en buitenland gaven interessante presentaties uit verschillende invalshoeken.

De drie belangrijkste boodschappen

  • Reflecteer samen in dialoog op het werk. Leren doe je door met elkaar in gesprek te zijn over het handelen.
  • Onderzoek en experimenteer in je eigen praktijk. Bijvoorbeeld door actieonderzoek, kleinschalig onderzoek dat geïnitieerd en uitgevoerd wordt door betrokkenen zelf, zoals pedagogisch medewerkers.
  • Gebruik structureel een instrument om je kwaliteit in kaart te brengen en vooral te verbeteren.

Dat Impuls al volop in beweging is op deze onderdelen bleek ter plekke uit onze posterpresentatie over onderzoek dat binnen Impuls is verricht. De poster was aanleiding voor geanimeerde gesprekken met vertegenwoordigers van kinderopvangorganisaties, onderzoeks- en adviesbureaus en docenten. Zo hebben we met ons onderzoek anderen weten te inspireren om de kwaliteit voor de kinderen verder te verbeteren.

Het wetenschapscongres Kwaliteit Kinderopvang wordt georganiseerd door Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK).