Onder het motto ‘ Beweeg je gezond ‘ organiseerden de Impuls locaties in Slotervaart-Zuid een sportweek voor peuters en hun ouders in de week van 15 mei.

Bij Impuls is gezond eten en bewegen al jaar en dag een belangrijk onderwerp. De kinderen drinken water, eten fruit en groente als tussendoortje en bewegen volop.

De sportweek was bedoeld om het belang van gezonde voeding en beweging extra te benadrukken. Gedurende de week konden ouders en kinderen op de eigen locatie meedoen aan allerlei activiteiten; van peuteryoga tot bewegen op muziek en voetjebal. Daarnaast konden ouders op eigen initiatief naar een andere locatie om samen met hun peuter een activiteit te volgen.

Beweegdiploma van Pluims

Alle activiteiten werden druk bezocht. Kinderen en ouders waren actief betrokken en hadden veel plezier. Tijdens de afsluiting van de sportweek kregen de kinderen een beweegdiploma, een bidon en een folder met tips voor ouders over gezond eten, drinken en slapen.

Bedankt sponsors

Albert Heijn filialen August Allebei plein, Sierplein en Delflandplein sponsorden ons royaal met groente en fruit.

Het was een zeer succesvolle, sportieve week met veel leuke contacten onderling, met de ouders en samenwerkpartners. Naar aanleiding van de sportweek hebben verschillende ouders besloten hun peuter op een sportclub aan te melden.

Met deze eerste editie van ‘ Beweeg je gezond ‘ is een traditie geboren van een jaarlijks terugkerend evenement.

Deelnemende locaties

Voorschool Louis Bouwmeester
Louis Bouwmeesterstraat 14

Voorschool Einstein
Staalmanpark 10

Voorschool Fiep Westendorp
Overschiestraat 168 c

Voorschool Elout
Cornelis Krusemanstraat 68-70

Kinderdagverblijf de Groeituin
Hodenpijlkade 4