Op 10 april was de feestelijke overdracht van Stichting Kinderboerderij Uylenburg naar Impuls een feit. Na een terugblik van de voorzitter Ricardo Schinning en een vooruitblik van Magda Heijtel werd de sleutel officieel overgedragen.

Er is hard aan gewerkt om dit zorgvuldig te organiseren. Penningmeester Henk van Zandwijk liet weten: “We geven na 40 jaar de kinderboerderij met veel vertrouwen over aan Impuls”.

Veel te danken aan vrijwilligers

Onder het beheer van Tanja Mulder is De Uylenburg uitgegroeid tot een fantastische ontmoetingsplek voor jong en oud in het Rembrandtpark. Met dank aan liefdevolle en geduldige vrijwilliger is het dierenwelzijn op een hoog niveau gekomen en gebleven. Dat geldt ook van de man en kinderen van Tanja.

Veilige werkplek voor mensen met een beperking

Tanja heeft er ook voor gezorgd dat de Uylenburg een veilige werkplek is voor mensen met een beperking.

Kansrijke toekomst

Het is nu aan Impuls, onder aanvoering van Marion Kronenburg en Henk Bleyendaal, om de toekomstplannen van de kinderboerderij verder uit te werken. Naast een vergaande samenwerking met bouwspeelplaats Het Landje staat er ook een ingrijpende verbouwing voor de deur. In 2019 wordt De Uylenburg een totaal nieuwe stadsboerderij en het terrein rondom wordt opgewaardeerd. Zo wordt Kindercampus Rembrandtpark in de toekomst een prachtige speelvoorziening, waarin Het Landje en Uylenburg prominente bijdragen aan de toekomstvisie van Impuls: een kansrijke toekomst in een diverse samenleving voor alle kinderen (in de buurt).