Het voorjaar. De bomen worden groen, de bloemetjes gaan bloeien en er worden dieren geboren. Schattige kuikentjes, lammetjes, varkentjes, noem maar op. Tijdens knuffeldagen vieren we het jonge leven. En als de dieren ouder worden, wat dan?

Dan blijven ze gewoon rustig wonen bij kinderboerderij De Uylenburg. En daarom krijgen zij het keurmerk ‘Diervriendelijke kinderboerderijen’. De uitreiking is, niet toevallig, op donderdag 12 september tijdens ‘Oudere dieren dag’.

Helaas gaat het niet op alle kinderboerderijen zo. Daar zijn oudere dieren, en ook vaak de mannelijke dieren niet welkom. En vragen het Comité Dierennoodhulp en de Partij van de Dieren aandacht voor.

Ook kinderboerderij Oosterhoeve Den Bosch krijgt het keurmerk. Zij redden dieren uit de bio-industrie.

Kijk ook op: https://www.diervriendelijkekinderboerderijen.nl/

Kom op bezoek

De Uylenburg
Staalmeesterslaan 420
1057PH Amsterdam