Ontwikkelt uw baby zich ook zo snel? Baby’s blijven verbazen. Ze willen zo graag leren en ‘zelf doen’. Toch zijn ze voor hun dagelijkse verzorging nog volledig afhankelijk. Baby’s hebben behoefte aan een vertrouwde en voorspelbare omgeving. Aan een vast ritme en aan vertrouwde gezichten om zich heen.

Alleen als uw kind die veiligheid ervaart, kan het zich goed ontwikkelen. Dat staat bij ons dus op de eerste plaats:

  • daarom maken we graag goede afspraken met u over het wennen van uw baby op de groep;
  • en werken we met vaste pedagogisch medewerkers die oprechte en intensieve aandacht aan uw kind besteden.

Grote stappen

De ontwikkeling van uw baby gaat met grote stappen. Maar altijd in zijn of haar eigen tempo. Met iedere stap veranderen de behoeften. Als uw kind gaat kruipen of lopen, wordt zijn of haar wereld groter en zal het meer en meer willen ontdekken en uitproberen. Die eerste jaren zijn heel bijzonder en wij ervaren het als een voorrecht om hieraan bij te dragen. Dit doen we door ontwikkelingsgericht te werken.

Ontwikkelingsgericht werken

Onze pedagogisch medewerkers weten precies hoe de ontwikkeling van kinderen verloopt en aan welke volgende stap uw kind toe is. Het moment waarop een stap gezet wordt, verschilt per kind. Dat is helemaal niet erg, want ieder kind volgt zijn eigen ontwikkelingstempo. Wij zorgen ervoor dat ons aanbod aansluit bij uw kind, zodat we het helpen om de volgende stap te zetten.

Spelend leren

Baby’s leren en ontdekken de wereld door te spelen, te kijken, uit te proberen en elkaar te imiteren. Spelen geeft plezier. Daarom krijgt uw kind op het dagverblijf volop kans om te spelen, te verkennen en te ontdekken met uitdagende activiteiten en materialen.

Babygroepen

Op de meeste locaties werken we met aparte babygroepen voor kinderen tussen 0 en 2 jaar. Zo kunnen we optimaal inspelen op wat deze groep kinderen nodig heeft. Maar ook in gemengde (of verticale) groepen voor kinderen tussen 0 en 4 jaar spelen we daar natuurlijk op in.

Pedagogisch beleid

Wilt u meer weten over onze visie op de omgang met kinderen, dan verwijzen we u graag naar ons pedagogisch beleid.