Wat de kindercampus is, kunnen we uitleggen in 90 seconden. Klik daarvoor op het filmpje hier rechts naast. De gesproken tekst staat hieronder uitgeschreven.

“Voor kinderen van 0 tot en met 12 is het aanbod versnipperd. Voorscholen, kinderdagverblijven, basisscholen en buitenschoolse opvang lijken wel eilandjes;
door ongelijke kansen en verschillende leeftijden en ontwikkelprogramma’s.

Impuls vindt dat élk kind recht heeft op een kansrijke toekomst in een diverse samenleving.

Daarom introduceren wij de kindercampus. De kindercampus is een compleet aanbod rondom school voor alle kinderen van 0 tot en met 12 en hun ouders. In de buurt, dus dichtbij thuis.
Omdat de kindercampus er voor alle leeftijden is, loopt de ontwikkeling van kinderen onafgebroken door.

De kindercampus is een samenwerking met ouders, basisscholen en partners in de buurt. Openingstijden en voorzieningen zijn dan ook afgestemd op het ritme van het kind en het gezin.

Belangrijke thema’s zijn: spelend leren, diversiteit en een gezonde leefstijl.

Door goed te overleggen met basisscholen, ouders en partners is het programma op de kindercampus altijd aangepast op de behoefte in de buurt. Peuters van voorscholen en kinderdagverblijven spelen en leren bij Impuls nu al samen op de peuterschool. En kinderen kunnen bijvoorbeeld onder schooltijd of met de buitenschoolse opvang een bezoek brengen aan bouwspeelplaats Het Landje.

Voor steeds meer kinderen in Amsterdam is er een kindercampus dichtbij thuis. Kom eens kijken bij de kindercampus bij u in de buurt.”

Een goed voorbeeld van een Impuls kindercampus is Impuls – de Springplank.