Voorschool / Peuteropvang

Beste voorbereiding op de basisschool

Voor nieuwsgierige peuters is de voorschool de beste voorbereiding op het basisonderwijs. De voorschool van Impuls kinderopvang speelt in op de behoeften van de nieuwsgierig peuters. Zij leren spelenderwijs en dat is voor hen de meest natuurlijke en de leukste manier. Er is een ruim aanbod met uitdagende activiteiten die peuters alle ruimte biedt zichzelf te ontwikkelen.

De voorschool werkt met kleine groepen van maximaal 16 kinderen met extra individuele aandacht. Aan de hand van een vast dagritme, een leerprogramma en leuke activiteiten geven we peuters de beste voorbereiding op de basisschool.

Een schat aan kennis en ervaring

Jouw kind krijgt hier een schat aan kennis en ervaring mee onder deskundige begeleiding. Het programma van de voorschool wordt begeleid door onze pedagogische medewerkers en richt zich op deze vlakken van ontwikkeling:

Op het gebied van taalontwikkeling kun je bijvoorbeeld denken aan samen een liedje aanleren en zingen, voorlezen en het bekijken van prentenboeken. Daarnaast voeren we gesprekjes die kinderen uitdagen tot nadenken en oplossingen te vinden.

We laten de kinderen zelf zoveel mogelijk het “rekenen” ervaren door ze te laten experimenteren met bijvoorbeeld zwaar en licht, leeg en vol, meer en minder.

Het zelfvertrouwen neemt toe als je lekker kunt bewegen. Dat geldt niet alleen voor buiten spelen, rennen, fietsen of dansen. Het zijn ook de kleine bewegingen als tekenen of verven die ertoe doen. Het geeft je peuter vertrouwen voor het nemen van een volgende stap.

Een dagritme, duidelijke regels en dingen zelf mogen doen geven een veilig gevoel en de stimulans naar zelfredzaamheid. En in de groep leert je peuter met anderen om te gaan.

Voor- en Vroegschoolse Educatie bij Impuls Voorschool

We werken met verschillende programma’s die aansluiten op het programma van de basisschool. Bij vrijwel alle leerprogramma’s worden de ontwikkelingen van peuters gestimuleerd met specifieke aandacht voor taalontwikkeling.

Het actief leren staat hier centraal. We bieden kinderen een uitdagende leeromgeving en werken met een vast dagritme. Dat is voor jonge kinderen een fijne ervaring. Het voor- en vroegschoolse educatie programma (VVE) stemmen we af op jouw kind.

Vanaf 2 jaar al naar ‘school’

Kinderen zijn vanaf 2 jaar al van harte welkom op de voorschool. Sommige ouders vinden dat te vroeg. Toch heeft het starten op 2-jarige leeftijd veel voordelen. Voor het gemak noemen we er een paar:

  • Er wordt veel gesproken en voorgelezen. Daardoor ontwikkelt taalbegrip en taalgebruik veel sneller.
  • Samen leren, spelen en op je beurt wachten. Jouw kind leert al vroeg om te gaan met anderen.
  • Afscheid nemen is niet fijn. Door de regelmatige omgang met anderen leert je peuter dat een andere omgeving ook veilig kan zijn.
  • We stimuleren zindelijkheid en dat is fijn tegen de tijd dat je kind naar de basisschool gaat.
  • Samen met je leeftijdsgenootjes rennen, fietsen of in de zandbak. Stuk voor stuk ervaringen die straks op de basisschool al vertrouwd zijn.

Voorscholen in Amsterdam Noord en Amsterdam West

In Amsterdam Noord en Amsterdam West zijn we altijd in de buurt. Je peuter is 40 weken per jaar bij ons welkom om te spelen en te leren. Je kind gaat 16 uur per week naar de voorschool. De verdeling van de uren en de openingstijden zijn afhankelijk van de locatie. Vind jouw dichtstbijzijnde locatie hier.

Kosten voorschool

De kosten van de voorschool zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Wil je alvast een proefberekening maken? Je kunt je maandelijkse kosten uitrekenen met onze rekentool.

Rondleiding op de voorschool

Wil je de dagelijkse praktijk ervaren op de voorschool? Maak dan een afspraak voor een rondleiding. Dan krijg je meteen een goed beeld van de locatie, de medewerkers en het programma dat wij bieden. Een rondleiding kan ook digitaal als je dat liever wil.

Kunnen wij je helpen?

Heb je behoefte aan advies of hulp nodig bij het maken van de berekening?  De aanvraag voor gemeentesubsidie? Of de voorschool die het beste bij jou past? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Vind jouw locatie! Vraag een rondleiding aan Direct inschrijven Direct inschrijven