Spelen geeft plezier, en spelen is ook nog eens dé manier voor jonge kinderen om te leren en hun omgeving te verkennen. Bij ons in de kindercampus staat spelen dus voorop, want kinderen groeien door spelend leren!

Pedagogisch medewerker als spelmaatje of spelbegeleider

De pedagogisch medewerkers hebben een belangrijke rol in het spel van de kinderen. Als spelmaatje doet hij of zij vooral mee, als een van de kinderen. Het initiatief ligt bij het kind, de medewerker volgt vooral. In de rol van spelbegeleider probeert de pedagogisch medewerker iets toe te voegen aan het spel.

Kansen creëren en grijpen

Met het aanbieden van spelactiviteiten en het inrichten van de ruimte creëren we allerlei mogelijkheden voor kinderen om te kunnen spelen. Natuurlijk zijn er ook de spontane en onverwachte momenten die we aangrijpen door mee te spelen en de kinderen te volgen in hun spel.

Inrichting van de ruimte

Onze locaties zijn uitdagend ingericht zodat ze uitnodigen tot spelen, verkennen en ontdekken. We gebruiken zo veel mogelijk echte, natuurlijke en open materialen die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen.