De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf Het Groeiparadijs en voorschool Multatuli in samenwerking met openbare basisschool Multatuli. Hier kunnen alle vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt lekker met elkaar spelen, leren en groeien.

Wat is een peuterschool?
De peuterschool is een nieuw initiatief van de gemeente Amsterdam voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar. De gemeente en Impuls denken dat peuterscholen beter zijn voor de ontwikkeling van kinderen dan aparte kinderdagverblijven en voorscholen.
>> lees meer over peuterscholen

Goed voor uw kind
Door kinderdagverblijf, voorschool en basisschool te combineren, ontstaat en vloeiende lijn van 2,5 tot 13 jaar. Een lange, vertrouwde periode van rust en regelmaat, die erg goed is voor de ontwikkeling van uw kind.

Goed voor uw gezin
Bij de peuterschool ontvangt u altijd een paar dagdelen kosteloos van de gemeente. U kunt dat flexibel aanvullen met betaalde opvang. Daarnaast is de kans groot dat uw kind kan doorstromen naar de bijbehorende basisschool, maar u kunt ook voor een andere basisschool kiezen.

Speel- en leermethode
Op de peuterschool krijgt uw kind alle ruimte om zelf te fantaseren en zo te ontdekken en ervaren. Daarvoor hebben we heel veel verschillende activiteiten. Ze zijn vooral erg leuk, maar ondertussen leert uw kind er ook iets van. Zonder dat uw kind er iets van merkt, bereiden we het voor op de basisschool. Dan doen we met Uk & Puk en Kaleidoscoop. Dat zijn erkende voor- en vroegschoolse methodes, maar wij noemen het liever speel- en leermethodes.

Openingstijden
Als gewoon kinderdagverblijf zijn we open op maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 18.30 uur. Meedoen aan de peuterschool kan op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.15 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.45 uur. Er zijn dan twee peuterschoolgroepen.

Vraag & antwoord
De peuterschool is nieuw, dus we kunnen ons voorstellen dat het veel vragen oproept. Deze meeste proberen we te beantwoorden in dit document.

Informatie en aanmelden
Onze afdeling planning & plaatsing kan al uw vragen over deze nieuwe peuterschool beantwoorden. U kunt bij hen uw kind ook aanmelden.
020 515 88 00
planning@impuls.nl

De peuterschool is een samenwerking van:

  • Kinderdagverblijf Het Groeiparadijs
  • Voorschool Multatuli
  • Openbare basisschool Multatuli