Eindelijk is het zover; per 11 mei mag de kinderopvang mag weer open van het kabinet. We zijn blij dat we hiermee een moeilijke periode kunnen afsluiten. Allereerst willen we u bedanken voor uw begrip en geduld. Dankzij uw medewerking is het gelukt om acht weken lang een goede noodopvang te organiseren, waardoor ouders met een cruciaal beroep hun belangrijke werk konden blijven doen.

Onze medewerkers hebben uw kind ontzettend gemist en daarom hebben zij dit filmpje gemaakt.

Er breekt per 11 mei een nieuwe periode aan. Een periode die weer veel nieuwe dingen met zich meebrengt. We zijn nu druk bezig ons daar zo goed mogelijk op voor te breiden. En we zullen ons nog steeds aan speciale maatregelen moeten houden. Het is belangrijk dat u deze ook goed leest.

Het Nederlands Jeugdinstituut heeft een heel handige corona website opgezet voor ouders en professionals. Deze website is ook heel geschikt voor kinderen.

De kinderdagverblijven gaan helemaal open

Dat betekent dat we uw kind gewoon weer opvangen op de dagen waarvoor u een contract hebt. De openingstijden zijn zoals u gewend bent: maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 18.30.

De voorscholen gaan ook helemaal open

De openingstijden zijn weer hetzelfde als voor de noodmaatregelen. U kunt uw kind halen en brengen op de tijden die u gewend bent.

De reguliere BSO gaat gedeeltelijk open

U heeft bericht gehad van de school op welke dagen uw kind weer naar school kan. Uw kind mag naar de BSO als het die dag ook op school is geweest. Uw kind mag net zo veel dagen komen als in uw contract staat en het mogen andere dagen zijn dan voor 16 maart.

Als uw kind niet naar school gaat, kan het die dag ook niet op de BSO komen.

We verzoeken u dringend om uw kind  af te melden voor de contractdagen dat het niet naar school gaat. Het liefst via de Impuls-app of anders via planning@impuls.nl

Noodopvang

Als u een cruciaal beroep heeft (of uw partner), dan kunt u nog steeds (extra) noodopvang opvragen. Het gaat dan om de dagen waarop uw kind niet naar school gaat. Aanmelding kan via dit formulier.

Brengen en halen

Voor brengen en halen zijn er speciale richtlijnen. U krijgt nog bericht van de locatie hoe dat precies gaat.

Voor de veiligheid doen we geen overdracht tijdens het brengen en halen. Gesprekjes over hoe het gaat met uw kind blijven we doen via de telefoon, e-mail of videobellen.

Mag ik mijn kind na 11 mei nog even thuis houden?

Ja dat mag. We weten dat sommige ouders bezorgd zijn en het spannend vinden om hun kind weer naar Impuls te brengen. De compensatie voor de eigen bijdrage loopt gewoon door. Vergeet uw kind niet af te melden via de Impuls-app of planning@impuls.nl

Mijn kind wordt 4, maar het mag nog niet naar school

Het kan voorkomen dat uw kind 4 jaar wordt, maar dat het nog niet naar school mag komen. In dat geval kunt u bij ons zogenaamde peuterverlenging aanvragen via planning@impuls.nl

Aangepaste activiteiten

U bent van ons gewend dat we regelmatig extra activiteiten organiseren. De komende tijd gaat dat helaas niet lukken. Dus bijvoorbeeld de gezamenlijke afsluiting van een thema of de voorstellingen van Kleintje Kunst gaan helaas niet door. Speciaal voor de kinderen thuis heeft Kleintje Kunst leuke en leerzame filmpjes op Facebook en Instagram gezet.

Veiligheidsmaatregelen

Na acht weken noodopvang weten we goed wat veilig is en wat niet. We houden RIVM aan. Het is belangrijk dat u dat ook weet. Daarom hebben we alles op een rijtje gezet in de bijlage.