We kunnen alleen noodopvang aanbieden als iedereen zich houdt aan de afspraken. Dat klinkt best streng, maar dit is nodig om de risico op besmetting zo klein mogelijk te houden voor u, uw kind en onze medewerkers

Bekijk ook de informatie van de Rijksoverheid.

Op deze pagina staat veel waardevolle informatie over corona voor kinderen, ouders en professionals.

Klik hier als u informatie wilt over de normale kinderopvang.

Voorwaarden

Voor de noodopvang gelden de volgende spelregels:

  • U kunt alleen gebruikmaken van de noodopvang als u of uw partner een cruciaal beroep heeft. Om dit aan te tonen, vragen wij u om een werkgeversverklaring naar ons te mailen via noodopvang@impuls.nl onder vermelding van de voor -en achternaam en geboortedatum van uw kind(eren). Pas als wij deze verklaring binnen hebben, kunnen wij uw registratie bevestigen.
  • Kinderen van Impulsklanten die (extra) noodopvang nodig hebben, vangen we bij de eigen locatie op.
  • Kinderen van ouders die geen klant zijn van ons, vangen we op bij een locatie in de buurt.
  • We mogen geen kinderen opvangen met gezondheidsklachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en koorts.

Aanmelden

Meldt uw kind aan via dit formulier.

Afmelden is verplicht

Het is belangrijk dat de noodopvang beschikbaar blijft voor ouders die dat hard nodig hebben. Daarom is afmelden verplicht. Meldt uw kind af via de Impuls-app.

Komt uw kind niet komt en u heeft het niet afgemeld, dan krijgt u eerst een waarschuwing. Bij de tweede keer vervalt uw gereserveerde plaats. U kunt altijd weer opnieuw gebruikmaken van de noodopvang door uw kind opnieuw te registeren. We vertrouwen op uw begrip voor deze strenge maatregel. We doen dit in het belang van alle ouders in cruciale beroepen en de veiligheid van kinderen en medewerkers op onze noodopvang.

Gaat de noodopvang nog door na 11 mei?

Ja. Als u een cruciaal beroep heeft (of uw partner), dan kunt u nog steeds (extra) noodopvang opvragen. Het gaat dan om de dagen waarop uw kind niet naar school gaat. Aanmelding kan via dit formulier. Uw kind vangen we dan op bij de locatie die in uw contract staat.

Is de schoolnoodopvang nog de hele dag open aan na 11 mei?

Nee. Vanaf 11 mei moet de school zelf zorgen voor noodopvang tijdens schooltijd. Wij mogen dat juridisch gezien niet meer doen.

Is de noodopvang open op Hemelvaartsdag?

Wij gaan in de week van 11 mei kijken of hier behoefte aan is. Als we open gaan, is dat waarschijnlijk op 1 centrale locatie.

Extra hygiëne

  • We wassen grondig en regelmatig onze handen.
  • Hoesten en niezen doen we altijd in de binnenkant van de elleboog.
  • We gebruiken alleen papieren zakdoekjes en gooien die direct weg.
  • We schudden geen handen.
  • We houden 1,5 meter afstand van collega’s, ouders en kinderen.
  • We wassen regelmatig het speelgoed, de deurklinken, en de trapleuningen.

Wennen voor nieuwe kinderen

Als uw kind nieuw bij ons is, dan geven we het extra aandacht om even rustig te wennen. Vaak gebruiken we muziek. Daar worden kinderen rustig van. We stellen uw kind voor aan de anderen en zorgen dat ze samen een spelletje gaan doen.

We vragen u ook om iedere dag een tasje mee te geven met: wisselkleren, (lievelings)speelgoed of knuffel, speen of fles. Het is fijn voor kinderen om een paar eigen spulletjes te hebben.

Blijf buiten bij brengen en halen

De noodopvang moet voor iedereen veilig blijven; u, uw kind en ons personeel. Wacht daarom altijd buiten. Onze medewerkers brengen de kinderen een voor een naar binnen of naar buiten. Als u buiten wacht, hou 1,5 meter afstand van andere ouders.