Dag van de Voorschool op 6 februari

Op dinsdag 6 februari van 10:00 tot 12:00 openen onze voorscholen hun deuren weer voor de Dag van de Voorschool. Ouders/verzorgers kunnen deze dag onze voorscholen verkennen, kennismaken met de pedagogisch medewerkers en meer te weten komen over de activiteiten die de voorschool biedt. Je kunt zonder aanmelding langskomen.

De voorschool heeft meerdere voordelen:

  1. Sociale ontwikkeling: Het biedt kinderen de kans om sociale vaardigheden te ontwikkelen door interactie met leeftijdsgenoten en volwassenen buiten hun directe familiekring.
  2. Voorbereiding op school: Kinderen die naar de voorschool gaan, hebben vaak een betere start op school omdat ze al enige kennis en vaardigheden hebben opgedaan.
  3. Taalontwikkeling: Voorschoolse programma’s kunnen de taalontwikkeling bevorderen door verhalen te lezen, liedjes te zingen en gesprekken te voeren die de woordenschat vergroten.
  4. Cognitieve groei: Het stimuleert het denkvermogen van kinderen door middel van uitdagende activiteiten die probleemoplossend denken, creativiteit en verbeeldingskracht bevorderen.
  5. Structuur en routine: Voorschoolse programma’s bieden een gestructureerde omgeving met routines die kinderen helpen zich comfortabel te voelen in een schoolomgeving.
  6. Inclusiviteit en diversiteit: Het biedt een kans voor kinderen om in contact te komen met anderen van verschillende achtergronden, culturen en ervaringen.
  7. Ouderbetrokkenheid: Voorschoolse programma’s kunnen ouders betrekken bij het leerproces van hun kinderen, hen helpen ondersteunen en betrokkenheid bij het onderwijs bevorderen.

Onze medewerkers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Meteen inschrijven kan ook. Tot dan!

Vind jouw locatie!

Terug naar overzicht