Voorschool Amsterdam West en Noord

De voorschool van Impuls

Vroeger heette het de peuterspeelzaal of peuterschool. Nu is het de plek waar alle peuters van 2 tot 4 jaar samen spelen en leren. Voor peuters is de voorschool de beste voorbereiding op de basisschool. Impuls is in Amsterdam de grootste aanbieder in voorschool met een rijke ervaring op het gebied van Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Lees meer over Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Wat doen we op de voorschool?

Op de voorschool werken we met een leerprogramma. Met dit leerprogramma sluiten we helemaal aan bij de leeftijd en interesses van jouw kind. Er is een ruim aanbod met uitdagende activiteiten waardoor jouw kind spelenderwijs alle ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Zo is er veel aandacht voor taalontwikkeling, rekenen, voorlezen, tekenen, luisteren, zingen en bewegen. Het programma en de werkwijze van de voorschool sluiten aan bij die van groep 1 en 2. Hierdoor is de overgang naar de basisschool gemakkelijker. We werken dan ook intensief samen met de basisscholen.

De voorschool werkt met kleine groepen van maximaal 16 kinderen met extra individuele aandacht. Aan de hand van een vast dagritme, een leerprogramma en leuke activiteiten geven we peuters de beste voorbereiding op het basisonderwijs.

Hoe ziet een dag eruit op de voorschool?

Op de voorschool volgen we een vast dagritme. Dat is fijn en vertrouwd. Hierdoor heeft je kind overzicht en weet je kind wat er gaat komen. Dit geeft zelfvertrouwen en rust. Want wanneer de dagelijkse handelingen vertrouwd zijn, kan je kind zich fijn ontwikkelen.

Lees meer over een dag op de voorschool

Via de OuderApp houden we je op de hoogte van de belevenissen van je kind op de opvang.

Lees meer over de OuderApp

Beste voorbereiding op de basisschool

Je kind is vanaf 2 jaar al van harte welkom op de voorschool. Je kind krijgt hier een schat aan kennis en ervaring mee onder deskundige begeleiding. Het programma van de voorschool wordt begeleid door onze pedagogische medewerkers en richt zich op deze vlakken van ontwikkeling:

  • Taalontwikkeling: samen een liedje aanleren en zingen, voorlezen en het bekijken van prentenboeken. Daarnaast voeren we gesprekken die kinderen uitdagen tot nadenken en oplossingen te vinden.
  • Rekenen: we laten kinderen experimenteren met bijvoorbeeld zwaar en licht, leeg en vol, meer en minder.
  • Bewegen: het zelfvertrouwen neemt toe als je lekker kunt bewegen. Dat geldt niet alleen voor buitenspelen, rennen, fietsen of dansen. Het zijn ook de kleine bewegingen, zoals tekenen of verven, die ertoe doen. Het geeft je peuter vertrouwen voor het nemen van een volgende stap.
  • Een dagritme, duidelijke regels en dingen zelf mogen doen geven een veilig gevoel en de stimulans naar zelfredzaamheid. In de groep leert je peuter met anderen om te gaan.

Rondleiding aanvragen

Je peuter is 40 weken per jaar bij ons welkom om te spelen en te leren. Je kind gaat 16 uur per week naar de voorschool. De verdeling van de uren en de openingstijden zijn afhankelijk van de locatie.

Het allerbelangrijkste is dat jij straks met een gerust gevoel je kind naar de voorschool brengt. Je bent daarom van harte welkom om een kijkje te nemen op een van onze locaties die jou het meeste aanspreekt. Vier keer per jaar organiseren wij een open Dag van de Voorschool. Je kunt dan tussen 10.00 – 12.00 uur onze voorscholen bezoeken. We geven je graag een rondleiding en beantwoorden al je vragen. Je kunt zonder aanmelding langskomen. De eerstvolgende open dag vindt plaats op donderdag 4 juliWie zien je graag!

Vind jouw locatie! Vraag een rondleiding aan Direct inschrijven Direct inschrijven