Rekentool

Bereken je netto kosten per maand

Bereken je netto kosten per maand met onze rekentool. Zo weet je al snel wat kinderopvang kost. Wanneer je een berekening wilt maken voor de voorschool/subsidieplaats Gemeente Amsterdam, selecteer dan ‘Ik heb geen recht op kinderopvangtoeslag.’ Voor de voorschool (werkende ouders), het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang selecteer je ‘Ik heb wel recht op kinderopvangtoeslag.

Lees er hier meer over 👉🏼Inkomens afhankelijke bijdrage

Hoe je een berekening maakt

De kinderopvangtoeslag (kinderdagverblijf/BSO) die je van de Belastingdienst ontvangt, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Dat geldt ook voor de tegemoetkoming die je ontvangt van de Gemeente Amsterdam (voorschool). Om de berekening te kunnen maken heb je een verzamelinkomen nodig. Dit is het inkomen wat jij en je (toeslag)partner samen verdienen. Op je laatste aanslagbiljet van de Belastingdienst staat dit inkomen vermeld.

Is je situatie dit jaar veranderd? Dan kun je ook een schatting maken van je jaarinkomen. Hiervoor vermenigvuldig je je bruto maandsalaris met 13 en trek je eventuele hypotheeklasten hiervan af. Onze medewerkers van de klantenservice helpen je graag bij al je vragen over kinderopvangtoeslag of de bijdrage van de Gemeente Amsterdam.

Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.  Wij helpen je graag!