geel bord met zes fruitsoorten

Gezonde Smikkelweken: Gezonde voeding ontdekken op de BSO

Het is weer tijd voor een smaakvol avontuur op de buitenschoolse opvang! Tijdens de Gezonde Smikkelweken ontdekken kinderen verschillende soorten groente en fruit. De smikkelweken zijn tijdens de zomervakantie niet alleen een bron van plezier, maar ook erg leerzaam. Spelenderwijs, aan de hand van activiteiten, proeven, bakken en koken kinderen op onze buitenschoolse opvang locaties allerlei gerechten. Zo leggen we de basis voor een gezond leven.

In deze blog delen we enkele tips over hoe jij als ouder dit eetavontuur thuis verder kunt voortzetten!

Proefavonturen op de buitenschoolse opvang

Op de naschoolse opvang organiseren we diverse activiteiten met groente en fruit. Moedig je kind aan om de activiteiten met jou te delen: wat voor groente en fruit heb je geproefd? Wat is jouw favoriete groente en fruit? Laat weten dat je geïnteresseerd en enthousiast bent om thuis samen nieuwe gerechten uit te proberen!

Samen koken en ontdekken

Betrek je kind bij het koken. Laat je kind bijvoorbeeld meehelpen bij het kiezen van recepten en boodschappen voor gezonde maaltijden. Het aanmoedigen van je kind om zelf keuzes te maken stimuleert de autonomie. En door samen te koken ervaart je kind hoe lekker gezond eten kan zijn. Je kunt je kind ook laten experimenteren met kruiden om de smaken verder te ontdekken.

Groente en fruit op een leuke manier

Maak groente en fruit aantrekkelijk door creatieve presentaties. Snijd bijvoorbeeld groente en fruit in leuke vormen of maak een kleurrijke, gezonde smoothie. Op deze manier wordt gezond eten niet alleen lekker, maar ook leuk!

Leren over gezonde keuzes

Naast de gezonde voeding op de BSO, zijn er ook veel online bronnen met educatieve informatie over gezond eten voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan het Voedingscentrum. Deze kun je gebruiken om samen meer te leren over voeding en gezonde keuzes.

Partner in opvoeding

Vergeet niet dat de kinderopvang ook een waardevolle bron van informatie is. Twijfel niet om onze pedagogisch medewerkers om advies te vragen over gezonde voeding voor thuis. Zij kunnen jou aanvullende tips geven en jou ondersteunen bij het bevorderen van gezonde eetgewoonten.

Veel smulplezier!

Terug naar overzicht