Moodboard IKC Sloterdijk

Start inbouw integraal kindcentrum (IKC) Sloterdijk – opening september 2024

Maandag 6 november is de laatste fase van het bouwproces voor IKC Sloterdijk gestart. In september 2024 is de opening van dit nieuwe kindcentrum, met een integraal aanbod van onderwijs en opvang voor 400 kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar.

IKC Sloterdijk is onderdeel van het duurzame nieuwbouwproject ‘Floating Gardens’, in de nieuwe stadswijk Sloterdijk-Stationskwartier. Het is een samenwerking tussen Stichting Openbaar Basisonderwijs Westelijke Tuinsteden en Kinderopvang Impuls en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam.

Opvang en onderwijs zijn gebaseerd op de uitgangspunten van ervaringsgericht onderwijs: betrokkenheid, welbevinden en een krachtige leeromgeving staan centraal. Het moedigt exploratie, samenwerking en reflectie aan om diepgaand begrip en persoonlijke groei te bevorderen. Het gebouw sluit naadloos aan bij deze visie en is ontworpen vanuit functionaliteit. De ruimten geven alle mogelijkheden tot ervaringsgericht onderwijs met aandacht voor natuur, creativiteit, beeldende vorming, muziek, techniek en koken. Er komen heterogene groepen, waarin samenwerken centraal staat en kinderen samen spelen, leren en leven.

Roel Braeken – Directeur IKC Sloterdijk: “Ik kijk er naar uit om met een gedreven team professionals aan de slag te gaan en kinderen van alle leeftijden te inspireren, te laten groeien en te helpen ontdekken wat ze écht leuk vinden. De komende periode gaan we het IKC verder vormgeven en de horizon van opvang en onderwijs verbreden.”

Rowin Petersma – Architect: “Voor het IKC Sloterdijk hebben we de duurzame en innovatieve visie van ‘Floating Gardens’ verweven met de kracht van basisonderwijs en kinderopvang en zo een plek gecreëerd waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen in een doorgaande lijn. Het ontwerp is toegankelijk en bedoeld om zowel binnen als buiten ontmoeting te stimuleren en biedt een afwisselende en vernieuwende leeromgeving.”

Ouders kunnen hun kind nu al aanmelden voor de kinderopvang via www.ikcsloterdijk.nl. Aanmelden voor onderwijs, voor kinderen vanaf 4 jaar, kan vanaf begin 2024 via de reguliere registratieprocedure van de Gemeente Amsterdam (schoolwijzer.amsterdam.nl/nl/po).

Adres: Heathrowstraat 394, Amsterdam Sloterdijk
info@ikcsloterdijk.nl 

Terug naar overzicht