Zonnetjesweek: Zo bescherm je jouw kind tegen de zon

De zomerse temperaturen komen eraan en dat betekent veel zon! Kinderen spelen graag buiten, en wanneer de zon schijnt, is het buitenspelen helemaal een feest. Zonlicht is gezond, maar het heeft ook een schaduwzijde. Blootstelling aan de zon kan namelijk huidbeschadiging veroorzaken. Tijdens de Zonnetjesweek (27 mei t/m 31 mei 2024) besteden we op onze kinderopvanglocaties op een speelse manier aandacht aan het belang van zonbescherming. Want zonbescherming is van groot belang!

Waarom is zonbescherming belangrijk voor kinderen?

De huid van kinderen is dunner en gevoeliger dan die van volwassenen, waardoor ze een hoger risico lopen op schade door de zon. Vroege blootstelling aan UV-straling kan later in het leven tot huidproblemen leiden. Het is dus belangrijk om kinderen vanaf jonge leeftijd te leren hoe ze zich kunnen beschermen tegen de zon.

Hoe bescherm je jouw kind tegen de zon?

  • Zonnebrandcrème: Breng regelmatig een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor aan. Herhaal dit minstens elke twee uur en vaker als je kind in het water speelt of veel zweet.
  • Beschermende kleding: Kies voor kleding die de huid bedenkt, zoals lange mouwen, hoeden en zonnebrillen. Er is ook speciale UV-werende kleding beschikbaar die extra bescherming biedt.
  • Schaduw opzoeken: Blijf zoveel mogelijk uit de schaduw, vooral tussen 12.00 en 15.00 uur, wanneer de zon het sterkst is. Gebruik parasols of tentjes voor extra schaduw.

Zonbescherming bij Impuls Kinderopvang

Bij Impuls zijn we gek op buitenspelen. De veiligheid en gezondheid van de kinderen is het allerbelangrijkste en daarom nemen we zonbescherming altijd serieus. Voordat de kinderen naar buiten gaan, smeren we ze in met zonnebrandcrème. Tussen 12.00 en 15.00 uur spelen we niet buiten, aangezien de zon dan het sterkst is. Onze buitenspeelplaatsen bieden voldoende schaduw en we zorgen ervoor dat de kinderen regelmatig water drinken, vaak nog voordat ze dorst hebben. En wat doen het rustig aan: we passen het spelen en alle activiteiten aan op het weer. Zo maken we samen buitenspelen niet alleen leuk, maar ook veilig!

Terug naar overzicht