Voorschool Amsterdam West en Noord

Op zoek naar peuteropvang? Impuls Kinderopvang heeft verschillende peuteropvang locaties in Amsterdam West en Noord.

Beste voorbereiding op de basisschool

Vroeger heette het de peuterspeelzaal of de peuterschool. Nu is het de plek waar alle peuters van 2 – 4 jaar samen spelen en leren. Voor nieuwsgierige peuters is de voorschool de beste voorbereiding op het basisonderwijs. Impuls is in Amsterdam de grootste aanbieder in voorschool met een rijke ervaring (sinds 1872) op het gebied van Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Wat doen we op de voorschool?

Op de voorschool werken we met een educatief programma. Met dit leerprogramma sluiten we helemaal aan bij de leeftijd en interesses van jouw kind. Het programma en de werkwijze van de voorschool sluiten aan bij die van groep 1 en 2. Hierdoor is de overgang naar de basisschool gemakkelijker. Er is een ruim aanbod met uitdagende activiteiten waardoor jouw peuter spelenderwijs alle ruimte krijgt om zich te ontwikkelen.

De voorschool werkt met kleine groepen van maximaal 16 kinderen met extra individuele aandacht. Aan de hand van een vast dagritme, een leerprogramma en leuke activiteiten geven we peuters de beste voorbereiding op het basisonderwijs.

Hoe ziet een dag eruit op de voorschool?

Wij volgen een vast dagritme. Dat is fijn en vertrouwd. Jouw peuter weet zo precies hoe een ochtend of middag verloopt. Op locaties die om 12.30 uur sluiten, lunchen we samen. Nieuwsgierig naar hoe dit eruit ziet in de praktijk? Lees meer over hoe een dag eruit ziet op de voorschool.

Een schat aan kennis en ervaring

Jouw kind krijgt hier een schat aan kennis en ervaring mee onder deskundige begeleiding. Het programma van de voorschool wordt begeleid door onze pedagogische medewerkers en richt zich op deze vlakken van ontwikkeling:

  • Taalontwikkeling: samen een liedje aanleren en zingen, voorlezen en het bekijken van prentenboeken. Daarnaast voeren we gesprekken die kinderen uitdagen tot nadenken en oplossingen te vinden.
  • Rekenen: we laten kinderen experimenteren met bijvoorbeeld zwaar en licht, leeg en vol, meer en minder.
  • Bewegen: het zelfvertrouwen neemt toe als je lekker kunt bewegen. Dat geldt niet alleen voor buitenspelen, rennen, fietsen of dansen. Het zijn ook de kleine bewegingen, zoals tekenen of verven, die ertoe doen. Het geeft je peuter vertrouwen voor het nemen van een volgende stap.
  • Een dagritme, duidelijke regels en dingen zelf mogen doen geven een veilig gevoel en de stimulans naar zelfredzaamheid. In de groep leert je peuter met anderen om te gaan.

Vanaf 2 jaar al naar ‘school’

Kinderen zijn vanaf 2 jaar al van harte welkom op de voorschool. Dit heeft een aantal voordelen:

  • Er wordt veel gesproken en voorgelezen. Daardoor ontwikkelt taalbegrip en taalgebruik veel sneller.
  • Samen leren, spelen en op je beurt wachten. Jouw kind leert al vroeg om te gaan met anderen.
  • Afscheid nemen is niet fijn. Door de regelmatige omgang met anderen leert je peuter dat een andere omgeving ook veilig kan zijn.
  • We stimuleren zindelijkheid en dat is fijn tegen de tijd dat je kind naar de basisschool gaat.
  • Samen met je leeftijdsgenootjes rennen, fietsen of in de zandbak. Stuk voor stuk ervaringen die straks op de basisschool al vertrouwd zijn.

Voorscholen in Amsterdam-West en Amsterdam-Noord

In Amsterdam-Noord en Amsterdam-West zijn we altijd in de buurt. Je peuter is 40 weken per jaar bij ons welkom om te spelen en te leren. Je kind gaat 16 uur per week naar de voorschool. De verdeling van de uren en de openingstijden zijn afhankelijk van de locatie. Benieuwd naar een voorschool locatie bij jou in de buurt? Bekijk ons locatieoverzicht.

Kosten voorschool

De kosten van de voorschool zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Wil je alvast een proefberekening maken? Je kunt je maandelijkse kosten uitrekenen met onze rekentool.

Rondleiding op de voorschool

Wil je de dagelijkse praktijk ervaren op de voorschool? Maak dan een afspraak voor een rondleiding. Dan krijg je meteen een goed beeld van de locatie, de medewerkers en het programma dat wij bieden. Een rondleiding kan ook digitaal als je dat liever wil.

Kunnen wij je helpen?

Heb je behoefte aan advies of hulp nodig bij het maken van de berekening?  De aanvraag voor gemeentesubsidie? Of de voorschool die het beste bij jou past? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Vind jouw locatie! Vraag een rondleiding aan Direct inschrijven Direct inschrijven