drie kinderen timmeren aan een hut

10 meivakantie activiteiten voor kinderen

De meivakantie is begonnen! Op onze BSO’s organiseren wij tijdens de schoolvakanties leuke, uitdagende activiteiten voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Ben je op zoek naar inspiratie voor activiteiten tijdens de vakantie? In deze blog vind je 10 tips geïnspireerd op het activiteitenprogramma van de BSO. Zowel binnen als buiten!

Buitenspelen

1. Naar het park. Weer of geen weer, buitenspelen is gezond. Amsterdam heeft genoeg mooie parken om te ontdekken. Op de BSO’s spelen we dan ook vaak in het park. Heb je het Rembrandtpark of Erasmuspark weleens bezocht?

2. Naar de kinderboerderij. Ook voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar kan de kinderboerderij leuk zijn. Kinderboerderij de Uylenburg is gevestigd in het Rembrandtpark en is de oudste kinderboerderij van Amsterdam. Kom jij binnenkort een kijkje nemen bij de dieren? Naast lieve schapen, konijnen en pony’s heeft de kinderboerderij ook een terras en een speeltuin.

3. Naar de bouwspeelplaats. Op bouwspeelplaats Het Landje in het Rembrandtpark kun je niet alleen eindeloos hutten bouwen, maar ook schommelen, klimmen, knutselen en nog veel meer! In de meivakantie organiseert Het Landje een aantal activiteiten. Benieuwd? Bekijk het meivakantie programma.

4. Naar de dierentuin. De dierentuin is een leuk en leerzaam uitje. Kinderen bewonderen namelijk niet alleen de dieren, ze leren ook veel over hun leefomgeving.

5. Naar het museum. Regelmatig bezoeken onze BSO’s verschillende musea. In Amsterdam zijn er genoeg kindvriendelijke musea voor een dagje uit met het gezin, zoals het Scheepvaartmuseum of NEMO Science Museum.

Binnenspelen

6. Versier een bloempot. Een bloempot versieren is voor veel kinderen een leuke activiteit waarbij ze hun creativiteit ontwikkelen. Helemaal passend bij de lente én je kunt de bloempot ook maken als cadeautje voor familie of vrienden!

7. Maak een raamtekening. Op de BSO maken we af en toe raamtekeningen passend bij het thema van dat moment. Hoe leuk is het om het huis op te vrolijken in het thema lente? Met plakkaatverf, raamstiften en een kwast kom je al een heel eind.

8. Doe samen spelletjes. Trek eens de spelletjeskast open en doe samen een (bord)spel. Bordspellen stimuleren het kritisch denken en de sociaal-emotionele ontwikkeling van je kind.

9. Voer een experiment uit. Proefjes zijn niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk. Op het internet kun je veel eenvoudige kinderexperimenten vinden, zoals het maken van een lavalamp.

10. Lees samen een boek. Samen lezen zorgt voor ontspanning en stimuleert de taalontwikkeling. Op de BSO lezen we dan ook vaak samen en oefenen we het begrijpend lezen. Dit kun je doen door vragen te stellen over het verhaal. Waar gaat het verhaal over? Zitten er onbekende woorden tussen?

Wij wensen iedereen een fijne meivakantie!

Terug naar overzicht