pedagogisch medewerker speelt met peuters met ballonnen op de voorschool van Impuls Kinderopvang

Dag van de Voorschool: woensdag 18 oktober 2023

Op woensdag 18 oktober 2023 vindt in samenwerking met de gemeente Amsterdam de Dag van de Voorschool plaats. Tussen 10.00 – 12.00 uur ben je van harte welkom om een kijkje te nemen op de voorschool van Impuls voor meer informatie en een rondleiding. Aanmelden is niet nodig. Kom naar de open dag en ontdek de voorschool van Impuls!

De voorschool van Impuls

Voor nieuwsgierige peuters (2-4 jaar) is de voorschool de beste voorbereiding op de basisschool. De voorschool is een fijne plek om onder professionele begeleiding te spelen, leren en groeien met leeftijdsgenootjes. De voorschool werkt met een Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) programma. Het programma en de werkwijze sluiten aan bij die van groep 1 en 2 van het basisonderwijs. Hierdoor is de overgang naar de basisschool gemakkelijker.

Kinderen zijn vanaf 2 jaar al van harte welkom op de voorschool. Dit heeft een aantal voordelen:

  1. Er wordt veel gesproken en voorgelezen. Daardoor ontwikkelt taalbegrip en taalgebruik sneller.
  2. Samen leren, spelen en op je beurt wachten. Jouw kind leert al vroeg om te gaan met anderen. En door de regelmatige omgang met anderen leert je peuter dat een andere omgeving ook veilig kan zijn.
  3. Zindelijkheid wordt gestimuleerd en dat is fijn tegen de tijd dat je kind naar de basisschool gaat.
  4. Samen met leeftijdsgenootjes rennen, fietsen of in de zandbak. Stuk voor stuk ervaringen die straks op de basisschool al vertrouwd zijn.

We vertellen je op de open dag graag meer en heten je van harte welkom voor een rondleiding op woensdag 18 oktober. Direct inschrijven kan ook. Tot dan!

Vind een locatie bij jou in de buurt

Terug naar overzicht