Waarom en wanneer naar de voorschool?

Wanneer je kind twee jaar is geworden, is hij of zij van harte welkom op de voorschool. Samen met leeftijdsgenootjes kan je kind hier veilig spelen, leren en groeien.

Waarom naar de voorschool?

Voor nieuwsgierige peuters (2 tot 4 jaar) is de voorschool de beste voorbereiding op de basisschool. We werken met een Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) programma. Het programma en de werkwijze van de voorschool sluiten aan bij die van groep 1 en 2 van de basisschool. Bovendien is de voorschool een plek waar je kind sociale vaardigheden ontwikkelt, leert samen te werken en nieuwe vrienden maakt. Dit alles maakt de overgang naar de basisschool gemakkelijker.

Wat doen we op de voorschool?

Bij Impuls geloven we dat peuters het beste leren door te spelen en ontdekken. Daarom bieden we een fijne en leerrijke omgeving waarin jouw kind volop kan groeien. We hebben leuke activiteiten die gericht zijn op taal, rekenen, zelfstandigheid, samen spelen, gezond eten en bewegen. Zowel binnen als buiten is er van alles te beleven!

Lees meer

Wanneer naar de voorschool?

Veel ouders vragen zich af wanneer het juiste moment is om hun kind naar de voorschool te sturen. Het antwoord is simpel: zo vroeg mogelijk! De voorschool is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar tot aan de leeftijd van 4 jaar. Juist in deze vroege jaren absorberen kinderen als een spons nieuwe informatie en vaardigheden. Door vroeg te beginnen, geef je je kind een voorsprong in zijn of haar ontwikkeling. Aan de hand van thema’s en individuele begeleiding gaat jouw kind zo vol zelfvertrouwen naar de basisschool.

Ontdek de voorschool van Impuls

Impuls is in Amsterdam de grootste aanbieder in voorschol met een rijke ervaring op het gebied van VVE. In Amsterdam West en Noord zijn we altijd bij jou in de buurt. Vier keer per jaar organiseren wij een open Dag van de Voorschool. Je kunt dan tussen 10.00 – 12.00 uur onze voorscholen bezoeken. We geven je graag een rondleiding en beantwoorden al je vragen. Je kunt zonder aanmelding langskomen. De eerstvolgende open dag vindt plaats op woensdag 17 april. Wie zien je graag!

Vind jouw locatie

Terug naar overzicht