Rekentool

Bereken je kosten

De kosten voor kinderopvang zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Gebruik onze handige rekentool om snel en eenvoudig inzicht te krijgen in de maandelijkse kosten voor de kinderopvang.

Als je een berekening wilt maken voor de voorschool/subsidieplaats gemeente Amsterdam, selecteer dan ‘Ik heb geen recht op kinderopvangtoeslag’. Voor de voorschool (werkende ouders), het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang selecteer je ‘Ik heb wel recht op kinderopvangtoeslag’. Bekijk voor meer informatie de Inkomens afhankelijke bijdrage.

Dan kun je in aanmerking komen voor korting wanneer het inkomen minder dan 130% van het wettelijk sociaal minimum is of wanneer je kind een voorschoolindicatie heeft. Dit geldt voor het kinderdagverblijf en de voorschool.

Dan heb je recht op een extra vergoeding van 150 euro wanneer je kind op de voorschool zit en je een stadspas hebt. Deze vergoeding vervangt het scholierenbudget en wordt toegevoegd als tegoed op de stadspas. Je kunt het tegoed besteden bij alle winkels die zijn aangesloten bij de stadspas. Ga voor meer informatie naar alle regelingen.

Lees meer over hoe je een berekening maakt of neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!