Kies je onderwerp

Wij helpen je graag!

Onze medewerkers van de klantenservice ondersteunen je graag. We kunnen je helpen bij:

  • De aanvraag van de Kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst (kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang)
  • De aanvraag van de tegemoetkoming bij de Gemeente Amsterdam (voorschool)
  • De berekening van jouw netto kosten kinderopvang per maand
  • Het adviseren over welke locatie het beste bij jouw kind past
  • Het vinden van de beste plaatsingsmogelijkheden voor jouw kind.

Daarnaast bezoeken de klantenservice medewerkers wekelijks de locaties. We kunnen je dus ook ter plekke helpen met bijvoorbeeld inschrijven of het beantwoorden van jouw vragen.

Voorschool

Het grote verschil tussen de voorschool en het kinderdagverblijf is het aantal uren dat je kind door ons wordt opgevangen. Werkende ouders maken vaker gebruik van hele dagopvang die op het kinderdagverblijf aangeboden wordt. Kinderen van ouders die niet werken kunnen bijvoorbeeld naar de voorschool waar ze een ochtend of middag kunnen spelen en leren met andere kinderen. Voor- en Vroegschoolse Educatie bieden we zowel bij de voorschool als het kinderdagverblijf aan.

Deze namen roepen soms verwarring op. De voorschool is een programma uit de kinderopvang voor peuters in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Je kunt de voorschool vergelijken met wat vroeger de naam 'peuterspeelzaal' meekreeg. De vroegschool is bedoeld ter ondersteuning van kleuters in groep 1 en 2 en worden aangeboden met een programma vanuit het basisonderwijs.

Corona

Natuurlijk houden wij ons netjes aan alle voorschriften. 1,5 meter afstand tot elkaar (volwassenen), handen wassen en contactpunten worden meerdere keren per dag door ons ontsmet.

Dat kan zeker! Misschien heb je niet zoveel tijd. Of misschien bezoek je de locatie nu liever niet vanwege corona. Dan plannen we met alle plezier een online kennismaking met je in. Ook op die manier kunnen wij je een goed beeld geven van de locatie en Impuls.

Wennen

De medewerkers van de groep gaan dit allemaal met je bespreken. Zij nemen 14 dagen tot een week voor de start van de opvang, contact met je op.

Inschrijven

Natuurlijk helpen wij je graag! Lukt het niet of is er iets niet duidelijk? Neem contact met ons op of stel je vraag via de chat. We kunnen de inschrijving dan samen doen.

Dat kan heel gemakkelijk. Ga naar inschrijven en kies vervolgens bij opvangsoort 'dagopvang.' Je kunt dan vanzelf de voorschool van jouw keuze selecteren.

Heel verstandig! Neem contact met ons op of stel direct je vraag via de chat. Wij kunnen je dan direct antwoord geven.

Wanneer je jouw (aanstaande) kind hebt ingeschreven, hebben wij dat automatisch goed ontvangen. Wij nemen binnen uiterlijk 3 werkdagen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken

Algemeen

Kan gebeuren! Neem even contact met ons op en we sturen je de inloggegevens opnieuw. Je kunt ons ook een chatbericht sturen.

Producten en tarieven

Wanneer je in aanmerking komt voor de gemeentelijke toeslag (voorschool) dan hebben wij van beide ouders de inkomensverklaringen nodig. Zo kunnen we je inschalen voor de inkomensafhankelijke ouderbijdrage. Wij ontvangen hiervoor de inkomstenverklaring van jou en indien van toepassing van jouw partner (IB60 formulier). Ook als je niet werkt vragen wij je een inkomensverklaring op sturen. De inkomstenverklaring kun je telefonisch opvragen of online downloaden bij de Belastingdienst met jouw DigiD. Meer informatie over het opvragen van de inkomensverklaring vind je hier Je kunt de inkomstenverklaringen mailen naar klantenservice@impuls.nl