Professionele medewerkers zijn nooit uitgeleerd

Kennis als bijdrage voor kwaliteit

Professionele medewerkers in kinderopvang zijn nooit klaar met leren. De ontwikkelingen in kinderopvang staan niet stil. Als er nieuwe inzichten zijn, nemen we die mee in ons werk. Meer kennis geeft medewerkers de mogelijkheid te groeien in hun werk. Dat draagt meteen bij aan de kwaliteit die wij leveren.

Wij houden van ons werk. Het is fijn om kinderen te zien groeien en ontwikkelen. Werken met jonge kinderen brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Daarom investeren we continu in de verdere ontwikkeling van onze medewerkers.

Coaches op de werkvloer

Bij Impuls tref je een coach op de werkvloer, die zowel medewerkers als kinderen ondersteunen. We houden onze kennis actueel door trainingen en opleidingen te volgen. En om nieuw talent te werven werken we bijvoorbeeld samen met ROC’s.Een coach ondersteunt pedagogisch medewerkers in de samenwerking met kinderen en ouders. De coach helpt met ideeën en advies in de praktijk. Dit kan gaan over passende thema’s voor activiteiten bij een leeftijdsgroep. Maar ook over de inrichting van een uitdagende ruimte.

Impuls trainers

Impuls kinderopvang werkt met interne trainers voor VVE programma’s. Voor de meest voorkomende programma’s kunnen we onze medewerkers intern trainen en bijscholen. We hebben kennis in huis voor programma’s als: Kaleidoscoop, Piramide, Uk & Puk en Startblokken.

Opleiding en stage

Behoud van kwaliteit bereik je ook door te kijken naar de toekomst. We hebben oog voor aanstormend talent. Als erkend leerbedrijf van de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) bieden we stageplaatsen aan. Studenten van zowel het MBO als HBO komen bij ons praktijkervaring opdoen. Een stagiaire wordt begeleid door een praktijkopleider en een werkbegeleider (pedagogisch medewerker) van Impuls. Zo hebben we invloed op wat je leert en hoe je dit leert.

Samenwerking met opleidingen

In de samenwerking met het ROC, zorgen we ervoor dat een student meteen aan de slag kan. Door opleiding en praktijk zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen, maak je een student klaar om meteen te starten. Dat heeft kwaliteitsvoordelen voor zowel de opleider als voor Impuls.
De afspraken tussen de opleider en Impuls staan in een convenant. De gemeente Amsterdam ondersteunt deze afspraken en maakt de uitvoering hiervan mogelijk.