Nadia

16 mei 2024

Verkorte opleiding én werken op de groep: Nadia vindt het een aanrader

Op zoek naar een stageplek kwam Nadia tijdens het eerste jaar van haar hbo-opleiding pedagogiek terecht op de website van Impuls. “Ik zag dat ik bij Impuls in aanmerking kwam om betaald een verkorte opleiding te doen en werd meteen enthousiast: geweldig om al na een paar maanden gekwalificeerd aan de slag te kunnen!”

Ruim een jaar geleden startte Impuls met het aanbieden van de verkorte opleiding pedagogiek voor 0 – 13 jaar, via erkende vakopleider KansKwadraat. De opleiding staat open voor wie een relevante vooropleiding heeft gedaan en gemotiveerd is om het verschil te gaan maken in het leven van kinderen en hun ouders.  Tijdens het opleidingstraject van drie maanden hebben deelnemers twee dagdelen les, volgen zij tien tot vijftien uur e-learning en voeren zij op de werkvloer praktijkopdrachten uit. De pm’ers in spé werken tijdens hun opleiding (boventallig) op een van de Impuls-locaties en ontvangen direct salaris.

Volwaardig pm’er

Nadia startte begin februari van dit jaar met de opleiding en werkt sinds april ‘intallig’ bij Impuls-voorschool El Amien I in Osdorp. “Het voelt heel goed om nu als volwaardig pedagogisch medewerker aan de slag te zijn”, vertelt de enthousiaste Nadia. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Impuls; we hebben een leuk team, locatiemanager Hajar zorgt voor goede begeleiding en ik geniet enorm van het werken met kinderen. Op dit moment werk ik ook nog parttime in de ouderenzorg, maar ik kan me voorstellen dat ik straks helemaal overstap naar de VVE.”

Het voelt heel goed om nu als volwaardig pedagogisch medewerker aan de slag te zijn.

Ouders én kinderen

Dat ze met kinderen wilde werken, wist Nadia eigenlijk al toen zij jaren geleden haar mbo-opleiding Maatschappelijke Zorg afrondde. “Ik werkte eerst een tijdje met kinderen en jongeren met een beperking, daarna ging ik in de ouderenzorg aan de slag, want ook dat vond ik heel mooi werk. En ik had nóg een droom: tandartsassistente worden… Dus die opleiding deed ik erbij, naast mijn werk.”  Nadia vond een parttimebaan bij een kindertandarts, maar het assisteren bleek toch niet haar ding. Werken met kinderen – dat lokte wel nog altijd. “Naast mijn werk in de ouderenzorg startte ik daarom met de hbo-opleiding pedagogiek. En zo kwam ik dus bij Impuls terecht, op zoek naar een stageplek.”

Blijvend ontwikkelen

Jezelf blijven ontwikkelen, up-to-date blijven en openstaan voor nieuwe ervaringen vindt Nadia leuk én belangrijk. “Door te blijven leren, kun je altijd kwaliteit blijven leveren”, stelt zij. “Voor de kinderen en de ouders, maar ook als collega.”  Nadia is blij dat die lerende houding bij Impuls wordt gewaardeerd. Na het behalen van de opleiding Pedagogiek voor 0 – 13 jaar, is de bevlogen pm’er gelijk gestart met leren voor het VVE-certificaat basistraining. “Tja, nu ik toch bezig ben, pak ik maar meteen door. Na de VVE-training ga ik veel ervaring opdoen en als het kan wil ik dan ook nog graag de hbo-opleiding pedagogiek doen bij Impuls. Die kan ik dan in anderhalf jaar afronden, terwijl ik blijf werken. Ik wil graag doorgroeien, en binnen Impuls zie ik die mogelijkheden zeker.”

Nu ik toch bezig ben, pak ik maar meteen door.

Een echte aanrader

Nadia vindt de verkorte opleiding van KansKwadraat een echte aanrader voor wie graag goed onderlegd én snel met kinderen aan de slag wil. “Ik zat ik een groepje met drie andere meiden, er was veel persoonlijke aandacht en de trainer was goed bereikbaar als ik vragen had. Voor mij was dit ideaal; zo snel mogelijk je certificaten halen en tegelijk alles wat je leert toepassen op de groep. Ik leer nog elke dag veel van mijn collega’s bij El Amien I. Ik voel me echt onderdeel van het team en de kinderen zijn super… Blij dat ik deze stap heb gezet!”

Benieuwd of je met jouw diploma in aanmerking komt voor een verkort opleidingstraject? Check hier je diploma. Wil je meer weten of heb je vragen? Stuur ons een WhatsApp bericht (06 516 76 660) of mail naar werkenbij@impuls.nl .

Solliciteer direct

Terug naar overzicht