Geen gekwalificeerd diploma, wel werken in de Kinderopvang?

Heb je nog geen kwalificerend diploma voor de kinderopvang en wil je wel heel graag werken in de kinderopvang? In februari 2023 start Impuls met de verkorte opleiding van 3 maanden via Kans Kwadraat (erkende opleider).

Ben jij bereid om kinderen een veilige sfeer en omgeving te kunnen bieden? Waarin ze zich veilig genoeg voelen om zich op hun eigen tempo te kunnen ontwikkelen met begeleiding van jou! Het is belangrijk dat je transparant en duidelijk bent in je communicatie zowel naar ouders en naar collega’s. Je hebt een positieve en rustige houding en je bent in staat om creatieve oplossingen te bedenken. Dankbaar werk waarin jij écht het verschil kunt maken in het leven van een jong kind en zijn ouders. Een baan waar je oprecht trots op mag zijn.

Voor wie is de opleiding?

Deze opleiding is voor jou als je een (verouderd) Mbo- of Hbo-diploma hebt voor het werken in de kinderopvang, ouderenzorg, de zorg voor mensen met een beperking, het onderwijs of in de cultuur. Als pedagogisch medewerker in opleiding doorloop je in 3 maanden een kort opleidingstraject, waarna je (weer) aan de slag kunt in de kinderopvang. Je volgt de opleiding pedagogiek voor 0-13 jaar. Benieuwd of je met jouw diploma in aanmerking komt voor dit mooie opleidingstraject? Check je diploma op https://www.kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang

Wil je meer weten of heb je vragen? Stuur ons gemakkelijk een WhatsApp bericht (06 516 76 660) of mail naar werkenbij@impuls.nl 

Over de opleiding

De opleiding via KansKwadraat duurt 3 maanden. Verspreid over deze periode heb je 3 dagdelen les, volg je 10 tot 15 uur e-learning modules en voer je op de werkvloer jouw praktijkopdrachten uit. De les wordt verzorgd op een locatie van Impuls in de regio waar jij werkt. Op de werkvloer word je begeleid door een werkbegeleider en enthousiaste collega’s die jou graag alle kneepjes van het vak leren. De praktijkopleider vormt de schakel tussen jou, de werkbegeleider en de opleider. Na het behalen van de opleiding ontvang je een certificaat dat voldoet aan de eisen van de cao en goedgekeurde aanvullende scholing.

Na de opleiding

Na afronding van het zij-instroomtraject krijg je een contract aangeboden als pedagogisch medewerker in schaal 6, minimaal €2.188,- en maximaal €2.979,- en met een jaar contract. Daarna zijn er voldoende mogelijkheden om door te leren en bijvoorbeeld de VVE opleiding te volgen of een taal-eis te kunnen behalen. We kijken samen met jou welke certificaten je nog meer nodig hebt.

Nog even alles op een rij:

  • Je start als pedagogisch medewerker in opleiding. Vanaf dag één ben jij bij ons collega.
  • Na het behalen van je aanvullende bewijs, krijg je een contract aangeboden als pedagogisch medewerker in schaal 6, minimaal €2.188,- en maximaal €2.979,- en met een jaar contract.
  • Daarna zijn er voldoende mogelijkheden om door te leren en bijvoorbeeld de VVE opleiding te volgen of een taal-eis te kunnen behalen.
  • De opleiding start in februari 2023 en duurt 3 maanden
  • De opleiding wordt volledig vergoed door Impuls
  • Je ontvangt een reiskostenregeling, vitaliteitsbudget en een tegemoetkoming in je aanvullende zorgverzekering
  • Tijdens de opleiding kom je te werken op 1 van onze locatie en ontvang je direct salaris
  • Samen kijken we welke locatie het beste bij jou past

 

Klaar voor een carrièreswitch?

Doe de diploma check of neem voor vragen contact met ons op via WhatsApp(06 516 76 660) of mail naar werkenbij@impuls.nl 

Schrijf je in door te solliciteren